Μια ερευνητική ομάδα που ασχολείται με την εύρεση εναλλακτικών τρόπων διατροφής και διαβίωσης, παρουσίασε ένα ενδιαφέρον project όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι αγαπημένοι μας κεφτέδες που παρουσιάζονται όμως εντελώς διαφορετικά.

large_01-Wasteball-_c_-Lukas-Renlund
“Κεφτεδάκι” από υπολείμματα λαχανικών που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η ομάδα εν ονόματι “Space10” δημιούργησε μια σειρά αποτελούμενη από 8 “κεφτέδες”, την οποία μάλιστα ονόμασαν “ο κεφτές του αύριο”. Κάποιες από τις δημιουργίες τους μπορεί να θυμίζουν εκ πρώτης όψεως προσεγμένο νόστιμο κεφτεδάκι, με μια δεύτερη ματιά όμως συνειδητοποιείς ότι μπορεί να μην είναι και από τόσο νόστιμα υλικά… Φυσικά μην περιμένετε να έχουν βάση το κρέας αφού σκοπός της ομάδας είναι να μάς προβληματίσει για το μέλλον του φαγητού και τα αποτελέσματα των σημερινών επιλογών μας.

large_02-Algaeball-_c_-Lukas-Renlund
“Κεφτεδάκι” από φύκια, μια πολύ καλή πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και μετάλλων.

Ο λόγος που στο project επέλεξαν τους κεφτέδες για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας είναι η “δημοτικότητά” τους δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρα που να μην τους τιμά δεόντως. Ουσιαστικά λοιπόν περνούν το δικό τους ηχηρό μήνυμα δίνοντας “τροφή για σκέψη” σχετικά με το τι θα μπορούσε να βρίσκεται στο τραπέζι μας σε είκοσι- τριάντα χρόνια δίνοντας παράλληλα έμφαση στην τρέχουσα σπατάλη της τροφής καθώς και της μελλοντικής εξάντλησης των πηγών σίτησης.

large_08-Bugball-_c_-Lukas-Renlund
Το “τραγανό κεφτεδάκι από έντομα”.

info
https://www.space10.io/