Το παγκόσμιο σύμβολο του έρωτα και της αγάπης, τώρα και σε… καρπούζι! Ένα ακόμη διατροφικό παράδοξο που «φιλοξενείται», μεταξύ άλλων, σε γιαπωνέζικο έδαφος.

Μπορεί να έχετε ακούσει για τα διαβόητα τετράγωνα ή και τα μαύρα καρπούζια τα οποία καλλιεργούνται στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια. Μπορεί και όχι… Το γιαπωνέζικο «δαιμόνιο», συνεχίζοντας την πορεία του στο δρόμο του… διατροφικού παραδόξου, ανακάλυψε τον τρόπο για να έχετε στα χέρια σας και καρπούζια… καρδούλες.

e3838fe383bce38388e382b9e382a4e382ab-1

Ο Hiroichi Kimura είναι αγρότης στην Ιαπωνία, που καλλιεργούσε καρπούζια τα οποία αρχικά είχαν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Στρογγυλά και πράσινα, με δροσερή κόκκινη και τραγανή σάρκα. Κάτι όμως άλλαξε στην πορεία… Ένας γείτονας, κομπλιμεντάροντας το δραστήριο κι εργατικό αγρότη για τη νόστιμη παραγωγή του, τον ρώτησε αν θα ήταν ποτέ δυνατό αυτή η νοστιμιά να βγει και σε καρδιά. Αυτό κίνησε την περιέργεια του ανήσυχου αγρότη, που αποφάσισε να το ψάξει λίγο παραπάνω. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού έπρεπε να μελετήσει, να ερευνήσει διάφορες μεθόδους καλλιέργειας και να πειραματιστεί αρκετά. ΄Έτσι κατάφερε η παραγωγή του να έχει μορφή και γεύση όπως ακριβώς τα είχε σκεφτεί. Το σχήμα καρδιάς το πέτυχε «κλείνοντας» τα μικρά καρπούζια σε ειδικά διαμορφωμένα καλούπια μέσα στα οποία αναπτύσσονται.

Η διαδικασία φυσικά του πήρε αρκετά χρόνια αλλά οι προσπάθειές του επιβραβεύθηκαν και με το παραπάνω, αφού όσοι δοκίμασαν τα… αγαπησιάρικα καρπουζάκια ενθουσιάστηκαν όχι μόνο με το σχήμα αλλά και με τη γεύση τους.

Στην ελληνική αγορά δεν τα έχουμε εντοπίσει κάπου, θα ήταν ομολογουμένως μια ευχάριστη έκπληξη καθώς και ένα πολύ ασυνήθιστο… δωράκι για αυτούς που αγαπάμε. Μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους σε ελληνικό έδαφος λοιπόν, αν αυτό κάποτε συμβεί, ας αρκεστούμε σε πιο κλασικές επιλογές…

kimura3

 

Το άρθρο της εβδομάδας