Μπορεί για σένα το μάσημα τσίχλας να αποτελεί την αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια και οι μπάρες δημητριακών το σνακ της επιλογής σου, ωστόσο σε πολλά μέρη του πλανήτη η πώληση και η κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων είναι απαγορευμένη. Παράνομα είναι επίσης και πολλά άλλα τρόφιμα που εμείς έχουμε τη χαρά να έχουμε στο ψυγείο μας.

1. Μη παστεριωμένο γάλα
Αποκλείεται να βρεις το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν στις αγορές της Σκωτίας, της Αυστραλίας και πολλών Πολιτειών της Αμερικής, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να εξαπλώσει διάφορες μολύνσεις και ασθένειες.

samosas

2. Σαμόσα
Πρόκειται για ένα αλμυρό τηγανητό αρτοσκεύασμα που θυμίζει πιτάκι λαχανικών. Δεν το απαγορεύουν μόνο οι διαιτολόγοι λόγω των πολλών θερμίδων του, αλλά και ο νόμος περιοχών της Σομαλίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ. Αυτό που “ενοχλεί” την οργάνωση είναι το τριγωνικό της σχήμα, καθώς θεωρεί ότι αντιπροσωπεύει τη χριστιανική Αγία Τριάδα.

3. Χάγκις
Το εθνικό αυτό πιάτο της Σκωτίας, το οποίο περιλαμβάνει εντόσθια προβάτου που έχουν μαγειρευτεί στο στομάχι του ζώου, απαγορεύεται στις ΗΠΑ από το 1971 μαζί με όλα τα πιάτα που περιέχουν εντόσθια.

4. Φουά γκρα
Αν βρεθείς στην Ινδία, το Σαν Πάολο και την Καλιφόρνια, θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να γευθείς το εκλεκτό αυτό γαλλικό έδεσμα καθώς λόγω της βιαιότητας της παρασκευής του, έχει απαγορευθεί.

5. Τσίχλα
Στη Σιγκαπούρη έχουν πάψει να μασούν τσίχλα από το 1992 όπου και απαγορεύθηκε, καθώς η κυβέρνηση συνειδητοποίησε πως δαπανά πολλά χρήματα κατά τη διαδικασία αφαίρεσής της από δημόσια περιουσία.
bara dimitriakwn

6. Παπαρουνόσπορος
Το μικρό αυτό σποράκι που πολλές φορές συναντάμε σε φουρνιστά αρτοπαρασκευάσματα, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν το έχουν δει ποτέ, καθώς λόγω θρησκευτικών λόγων, αλλά και της περιεκτικότητάς του σε μορφίνη και οπιούχα ίχνη έχει απαγορευθεί δια ροπάλου.

7. Ψάρι φούγκου
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και δηλητηριώδες ψάρι, το οποίο μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ. Γι’ αυτό το λόγο έχει απαγορευθεί στην Ευρώπη και την Κίνα.

8. Κρέας αλόγου
Όλοι θυμόμαστε το σκάνδαλο με τα κεφτεδάκια αλόγου λίγα χρόνια πριν. Κάτι τέτοιο δύσκολα να συνέβαινε στην Καλιφόρνια και το Ιλινόις καθώς η κατανάλωση του συγκεκριμένου κρέατος έχει απαγορευθεί από το 1988.

9. Μπάρες δημητριακών με μύρτιλλα
Αν λατρεύεις να καταναλώνεις το τραγανό αυτό σνακ το πρωί με τον καφέ σου και μένεις στην Νορβηγία, την Φιλανδία ή την Γαλλία, μάλλον ατύχησες γιατί λόγω των βλαβερών τεχνικών χρωστικών ουσιών που περιέχει δεν πρόκειται να το βρεις πουθενά στην αγορά.

zele anoigma

10. Ζελέ
Το δροσερό αυτό γλυκό έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Μεγάλη Βρετανία, λόγω των συχνών πνιγμών που έχουν προκληθεί από την κατανάλωσή του.