Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να κόβεις το μήλο σου, να γυρίζεις για δευτερόλεπτα την πλάτη σου για να πάρεις πιρούνι, και να το βρίσκεις κατάμαυρο και “θλιβερό” πάνω στην επιφάνεια κοπής. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι δύσκολο να τρώμε υγιεινά! Για καλή μας τύχη πλέον κυκλοφορεί ένα νέο είδος μήλου, το οποίο δεν περιέχει GMO και υπόσχεται στους καταναλωτές ότι δεν πρόκειται να μαυρίσει με τίποτα.

mhla

Ακούει στο όνομα Opal apple και πρόκειται για ποικιλία που έχει δημιουργηθεί φυσικά. Προέρχεται από την Τσεχική Δημοκρατία, όπου αρχικά δημιουργήθηκε το 1999. Το 2010 όμως ξεκίνησε να καλλιεργείται από την FirstFruits, μια εταιρεία στην Ουάσινγκτον. Ο γενικός διευθυντής, Chuck Zeutenhorst, και ο συνεργάτης μάρκετινγκ, Adam Brady, δήλωσαν ότι το μήλο αυτό αποτελεί τη φυσική διασταύρωση των μήλων Topaz και Golden Delicious, ενώ υποστήριξαν πως η ανθεκτικότητά του οφείλεται στο ότι δεν περιέχει το γονίδιο που κάνει τα μήλα να μαυρίζουν. “Έχει υπέροχη γεύση. Είναι γλυκό και τραγανό με λίγη οξύτητα στο τέλος”, σημειώνει ο Zeutenhorst. Η εποχή των συμβατικών μήλων Opal κυμαίνεται από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ των βιολογικών από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Εάν όμως δεν εμπιστεύεσαι τους επιστήμονες και τα πρωτοποριακά τους “δημιουργήματα” και προτιμάς τη φυσική οδό, θα σού προτείναμε να ρίξεις μια ματιά ΕΔΩ για να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις το μαύρισμα των κομμένων συμβατικών μήλων.

Το άρθρο της εβδομάδας