Φρούτα και λαχανικά θα τρώγατε από τον βυθό; Μια ομάδα Ιταλών δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο θερμοκήπιο στον κόσμο. Σε μικρούς βυθιζόμενους γυάλινους θόλους κάτω από το νερό υπάρχουν κηπάκια με γλάστρες με βασιλικό, μαρούλια, ντομάτες, κολοκύθια και φράουλες.

Ο κήπος έχει το όνομα Nemo’s Garden και το έργο ξεκίνησε από την Ocean Reef Group πειραματικά, προσφέροντας μια εναλλακτική σε περίπτωση που οι κλιματολογικές αλλαγές οδηγήσουν πολλά μέρη της Ιταλίας στην ξηρασία.

Τα έξι υποθαλάσσια θερμοκήπια βρίσκονται οκτώ μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας του Noli στη Λιγουρία.

Ο ιστότοπος του έργου αναφέρει ότι η αυξημένη πίεση στα βάθη της θάλασσας είναι πραγματικά ωφέλιμη για την ταχύτητα με την οποία τα φυτά μπορούν να μεγαλώσουν, αν και παραδέχονται ότι υπάρχουν ελάχιστες έρευνες σχετικά με το θέμα.

Οι συνθήκες δημιουργούν μια πραγματικά έντονη γεύση στα λαχανικά και επιτρέπουν επίσης το περιβάλλον των φυτών να ελέγχεται πλήρως. Προς το παρόν, το Nemo’s Garden είναι ουσιαστικά ερευνητικό εργαστήριο, αλλά όπως φαίνεται η επιστήμη ψάχνει εναλλακτικές για τα τρόφιμα στο μέλλον…

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊος: Εστιατόριο προσφέρει τα γεύματά του σε ιδιωτικά θερμοκήπια

Άργουρα: Η θάλασσα στο πιάτο

Βρέθηκε ο λαχανόκηπος του Χίτλερ!