Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο Λονδίνο ακούει στο όνομα «Alcoholic Architecture» και είναι σίγουρα η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αντισυμβατικού μπαρ…

Alcoholic-Architecture-8

Πρόκειται για ένα μπαρ που λειτουργεί από τα τέλη Ιουλίου και θα παραμείνει ανοιχτό για μόλις έξι μήνες προσφέροντας στους θαμώνες του ποτά και κοκτέιλ που πίνονται αλλά και… εισπνέονται. Το concept έχει τη σφραγίδα του γνωστού -για τα ιδιαίτερα projects που εμπνέεται και επιμελείται- δίδυμου Bompas και Parr και αυτό τα λέει όλα.

Alcoholic-Architecture-1

Στο εν λόγω μπαρ τα επίπεδα υγρασίας αγγίζουν το 140% και με τη βοήθεια υγραντήρων, τα ποτά και τα κοκτέιλ μετατρέπονται σε «αλκοολούχα ομίχλη», τα συστατικά της οποίας εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του πνεύμονα και των ματιών. Με αυτόν τον τρόπο το αλκοόλ απορροφάται ταχύτερα από τον οργανισμό γι’ αυτό και το μπαρ λειτουργεί προωθώντας το μότο «εισπνεύστε υπεύθυνα» ενώ το επιτρεπτό όριο παραμονής των θαμώνων στο χώρο κυμαίνεται στα 40 λεπτά με 1 ώρα το πολύ.

Alcoholic-Architecture-7

Το συννεφένιο μίγμα περιλαμβάνει επίσης ποτά όπως η μπίρα και το κρασί που όπως όλα τα ποτά διατίθενται κανονικά σε ποτήρι ενώ οι πελάτες όσο τα απολαμβάνουν και στην «αέρινη» μορφή τους φορούν ειδικές αδιάβροχες στολές για να μην καταστραφούν τα ρούχα τους από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Το άρθρο της εβδομάδας