Στη δική μας καθημερινότητα μπορεί ν’ ακούγεται περίεργο, σε άλλες χώρες όμως ένα εστιατόριο για κατοικίδια είναι μια ακόμη ιδιόρρυθμη πραγματικότητα.

Pets-Deli

Πρωτότυπα εστιατόρια, ακόμα και deli για κατοικίδια ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια εκτός ελληνικού- ακόμα- εδάφους. Πρόκειται για μια νέα τάση που έχει ενθουσιάσει όλους τους ζωόφιλους, που σπεύδουν να εντοπίσουν τα εν λόγω μαγαζιά και φυσικά δε χάνουν την ευκαιρία να τα χαρούν παρέα με τους μικρούς τους φίλους. Μέχρι και παγωτά για σκύλους έχουν στο μενού τους, ειδικά προσαρμοσμένα στις διατροφικές ανάγκες των συμπαθητικών τετράποδων.

petkit3

Οι λιχουδιές που προτείνει το μενού για τα κατοικίδια δεν διαφέρουν και πολύ από τις δικές μας. Ρύζι, λαζάνια, κρέας, ακόμα και σαλάτες σερβίρονται σε χώρους επιμελημένους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Pet Deli στη Γερμανία, τα παγωτά της εταιρείας Wagg στην Αγγλία και το Whole Pet Kitchen στη Μανίλα.

Dog-ice-cream_1458548c

Φυσικά η φιλοσοφία κάθε εμπνευστή τέτοιου είδους επιχείρησης είναι ίδια: Γιατί να μην απολαμβάνει και η τετράποδη παρέα μας φρέσκα, ποιοτικά και προσεγμένα προϊόντα, όπως ακριβώς κι εμείς; Λέτε η μόδα νά’ ρθει και στην Ελλάδα;