Το γλυκό είναι ως γνωστόν ο επίλογος ενός γεύματος. Τι θα λέγατε όμως αν σάς λέγαμε ότι ένα εστιατόριο στο Λονδίνο αλλάζει τα δεδομένα σερβίροντας αποκλειστικά επιδόρπια;

Στο εν λόγω εστιατόριο, που άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες στο ιστορικό ξενοδοχείο Café Royal στο Λονδίνο, δε χρειάζεται να περιμένετε να ολοκληρωθεί το γεύμα σας προκειμένου να φτάσει στο τραπέζι το γλυκό αφού ολόκληρος ο κατάλογος αποτελείται μόνο από γλυκά. Εδώ λοιπόν τα επιδόρπια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τρία μενού γευσιγνωσίας να είναι διαθέσιμα καθώς και ανάλογες οινικές προτάσεις που τα συνοδεύουν.

tasting-menu

Τα θεματικά μενού σκοπό έχουν να πυροδοτήσουν γλυκές παιδικές αναμνήσεις σύμφωνα με την executive pastry chef Sarah Barber που είναι και o ιθύνων νους των εν λόγω μενού. «Η τέχνη του επιδορπίου πάντοτε μου φαινόταν πιο ελκυστική γι’ αυτό και εξειδικεύτηκα στο κομμάτι αυτό. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζαχ/κής έχει εξελιχθεί σημαντικά, ωστόσο στο Λονδίνο εντοπίζεις λίγα μέρη για να απολαύσεις ένα αξιοπρεπές γλυκό. Επίσης, στα περισσότερα εστιατόρια το επιδόρπιο έρχεται πάντα δεύτερο και φυσικά δεν είναι ο βασικός λόγος που θα τα επισκεφτείς», αναφέρει χαρακτηριστικά η σεφ. Και συμπληρώνει: «Εδώ, το γλυκό είναι στο προσκήνιο και όλα τα πιάτα είναι ελαφριά έτσι ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερα από ένα».

tasting-menu1

Το μενού γευσιγνωσίας 5 πιάτων «η Sarah στη χώρα των θαυμάτων» αποτελείται από περίτεχνα πιάτα όπως το milky way με κατσικίσιο τυρί, μέλι και χιόνι από παντζάρι, τη «βασίλισσα της καρδιάς» με μύρτιλλα, σαμπάνια και τριαντάφυλλα και το «φάε με, πιες με», ένα γλυκό με snickers και λιωμένη σοκολάτα. Όσο για τα άλλα δύο μενού, τιτλοφορούνται «παιδικές αναμνήσεις» και «διάλεξε και ανακάτεψε» και εκτός του ότι είναι εξίσου λαχταριστά, επιτρέπουν στους πελάτες να αναμείξουν επιλογές και από τα δύο.