Κάποτε φανταζόμασταν ότι μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούσαμε όλοι με ιπτάμενα αμάξια. Αυτό μπορεί να μην έχει συμβεί ακόμη-τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό- όμως τα «μεγάλα μυαλά» σχεδιάζουν ήδη τη νέα πραγματικότητα, η οποία θα στηρίζεται στην τεχνολογία και στους αυτοματισμούς, που θα διαμορφώσουν εκ νέου τον τομέα του τουρισμού.

Μεγάλη φιλοδοξία της ανθρωπότητας, είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με το περιβάλλον. Στο σκεπτικό αυτό βασίζεται το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Giancarlo Zema Design Group, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη και της κινεζικής εταιρείας EHang Holdings, η οποία διαθέτει την πατέντα για τα ιπτάμενα ταξί. Επόμενο εγχείρημα; Εστιατόρια-πύργοι σε σχήμα δέντρου.

Οι τουρίστες του μέλλοντος, θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με πανέμορφη θέα του ιταλικού δάσους και να έχουν άμεση πρόσβαση. Αρκεί, βεβαίως να έχουν και την οικονομική δυνατότητα.

Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες βάσισαν το σχέδιο των εστιατορίων στο σχήμα των δέντρων μπάομπαμπ (baobab), του γένους Αδανσονία. Πρόκειται για γιγαντιαία δέντρα που τα συναντάμε στην Αφρική. Οι τουρίστες, θα φεύγουν από τα ξενοδοχεία τους με ιπτάμενα ταξί, και θα φτάνουν στα εστιατόρια όπου θα απολαμβάνουν τα μοναδικά πιάτα των σεφ, με απρόσκοπτη θέα τη φύση και τον ορίζοντα.

Κάθε εστιατόριο θα είναι 200 τετραγωνικά μέτρα και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο να είναι απόλυτα οικολογική κατασκευή. Εκτός από τα εστιατόρια, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν καφετέριες και σαλόνι αναμονής με δραστηριότητες. Στην κορυφή των πύργων θα υπάρχουν ο ενεργειακός συλλέκτης, οι χώροι προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί και κήποι.

Τα ιπτάμενα ταξί θα λειτουργούν με τεχονολογία παρόμοια με αυτή των drones, ωστόσο θα τα κατευθύνουν πραγματικοί πιλότοι, για την ασφάλεια των επιβατών.

Ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής τοποθεσία της Ιταλίας για το συγκεκριμένο project, καθώς εξετάζονται και αξιολογούνται αρκετές περιοχές. Το πλάνο της ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας, οπότε η Ιταλία θα είναι μόνο η αρχή.

Αναμένουμε να μάθουμε πού αλλού θα φυτρώσουν αυτά τα εστιατόρια-δέντρα, και γιατί όχι, αν η Ελλάδα θα πέσει στο τραπέζι, σαν πρόταση, για να επεκταθεί και στη χώρα μας αυτό το τεχνολογικό εγχείρημα της εστίασης του μέλλοντος.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης:

Εστιατόριο στη Σιγκαπούρη σερβίρει φλεγόμενα πιάτα σε πελάτες

Αυτό το εστιατόριο στην Κολομβία σερβίρει μπέργκερ 24 καρατίων!

Αεροπορική εταιρεία ετοιμάζει αλυσίδα εστιατορίων με φαγητό αεροπλάνου