Αν θέλετε να χάσετε βάρος, εκτός από τα κλασικά «κόλπα», που σίγουρα έχετε δοκιμάσει, υπάρχουν και άλλοι, πιο διασκεδαστικοί και -ίσως- πιο αποτελεσματικοί τρόποι. Η εκπαιδευτική εφαρμογή «Food Trainer» είναι ένας από αυτούς.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι που βοηθά στην εκπαίδευση του εγκεφάλου ώστε να αποφεύγουμε τα περιττά γεύματα μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τουλάχιστον κατά 200 θερμίδες. Μάλιστα, σχετικές μελέτες των ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Έξετερ απέδειξαν ότι λιγότερο από δέκα λεπτά παιχνιδιού ημερησίως μπορούν σταδιακά να μειώσουν την επιθυμία της ζάχαρης και των λιπαρών φαγητών.

app

Όσο για το πώς λειτουργεί; Στην οθόνη του κινητού εμφανίζονται εικόνες υγιεινού και ανθυγιεινού φαγητού και ο χρήστης πρέπει να αντιδράσει πατώντας μόνο τα υγιεινά φαγητά για να κερδίσει πόντους. Έτσι, παίζοντας απλά 10 λεπτά την ημέρα, ο χρήστης ουσιαστικά αγνοεί τις ανθυγιεινές τροφές και επανεκπαιδεύει τον εγκέφαλό του στην αναζήτηση σωστών διατροφικών επιλογών.

Το Food Trainer βασίζεται σε μία έρευνα της νευροεπιστήμης, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν λιπαρά και ζαχαρούχα φαγητά, επειδή ενεργοποιούν το «σύστημα επιβραβεύσεων» του εγκεφάλου. Διεγείρουν με αυτόν τον τρόπο την απελευθέρωση ντοπαμίνης και ενδορφίνης, που παράγουν συναισθήματα ικανοποίησης.

info
https://www.exeter.ac.uk/foodt/