Ένας καλός πρωινός καφές είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Σκέφτηκες ποτέ όμως ότι μπορεί επίσης να κάνει “καλό” και στο κινητό σου; Τι εννοούμε; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Βρίσκεστε σε κάποιο καφέ ή στο σπίτι απολαμβάνοντας το ζεστό σας ρόφημα και αντιλαμβάνεστε ότι το κινητό σας χρειάζεται φόρτιση; Δύο μαθητές από τη Δανία, ο Sergey Komardenkov και ο Vihanga Gore, ετοιμάζουν ένα concept που αν τελικά εφαρμοστεί δεν θα χρειάζεται πλέον να ψάχνετε για μπρίζα…

Η ιδέα που έχουν χαρακτηριστικά ονομάσει “Συγκομιδή θερμότητας” βασίζεται στη δημιουργία ειδικών εξαρτημάτων σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετούνται σε επιφάνειες και να έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν θερμότητα από κάποιο σκεύος με ζεστό περιεχόμενο και στη συνέχεια να την μετατρέπουν σε θερμοηλεκτρική ενέργεια. Για παράδειγμα, αν στην επιφάνεια που έχουμε τοποθετήσει το εξάρτημα βάλουμε ένα φλιτζάνι με ζεστό καφέ και το κινητό μας, η θερμότητα του ζεστού καφέ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτιστεί το κινητό.

Το project είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο όμως η εν λόγω ιδέα είναι σίγουρα κάτι που η ομάδα θέλει να επεκτείνει με σκοπό να αξιοποιείται η θερμική ενέργεια που “σπαταλάμε” στην κουζίνα ή σε διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας.

Το άρθρο της εβδομάδας