Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες έχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση ιδιαίτερων εδεσμάτων, που πολλοί από εμάς δεν θα πλησιάζαμε!

Ξαφνιαζόμαστε για μία ακόμη φορά με τους παράτολμους που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν μια λιχουδιά, όπως χαρακτηρίζεται από τους ριψοκίνδυνους που γεύονται το διαβόητο ψάρι fugu (και επιβιώνουν), το οποίο αποτελεί εκλεκτό πιάτο της εγχώριας κουζίνας. Πρόκειται για ένα καθόλου αθώο έδεσμα, μιας και η κατανάλωσή του θα μπορούσε να έχει συμπεριληφθεί στο σενάριο της ταινίας Επικίνδυνες Αποστολές. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο. Ορισμένοι θεωρούν ότι το συκώτι είναι το πιο γευστικό κομμάτι του αλλά και το πιο επικίνδυνο, γι’ αυτό και η διάθεσή του από τα εστιατόρια έχει απαγορευθεί στην Ιαπωνία από το 1984. Η εκπαίδευση των σεφ που το διαχειρίζονται μπορεί να διαρκέσει από 3 έως και 7 έτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής κατανάλωσή του.

Fugu_olivemagazine.gr