Είχαν άραγε οι διατροφικές του συνήθειες κάποια σχέση με την ευστροφία και το τετραπέρατο μυαλό του;
Κάθε πληροφορία για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, την εμβληματική φιγούρα των μαθηματικών και της φυσικής, φαντάζει ενδιαφέρουσα.

Είναι λογικό, αφού μιλάμε για ένα από τα-κοινώς ομολογουμένως- πιο λαμπρά μυαλά που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Ίσως γιατί, μαθαίνοντας για τις συνήθειες τέτοιων προσωπικοτήτων, μπορούμε να ταυτιστούμε πιο εύκολα μαζί τους, βλέποντας την πιο καθημερινή τους πλευρά, πέραν αυτής της διάνοιας. Έτσι, φαντάζουν στα μάτια μας λίγο πιο ανθρώπινοι και προσιτοί, κάπως σαν κι εμάς τους ίδιους.

Η πληροφορία της ημέρας λοιπόν για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή του ξεκίνησε να ακολουθεί φανατικά μια χορτοφαγική διατροφή.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα δικό του γνωμικό σχετικά με τη χορτοφαγία:
«Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τόσο καλό στην υγεία και να αυξήσει τις πιθανότητες της επιβίωσης του είδους μας στη γη, όσο η μετατροπή της διατροφής μας σε χορτοφαγική».

Αρχικά, αν σκέφτεστε ότι η χορτοφαγία του ευεργέτησε το μυαλό του και βοήθησε στις ανακαλύψεις του, θα πρέπει να σας στενοχωρήσω. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έγινε χορτοφάγος τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του, πολλά χρόνια μετά τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του.

Τι τον οδήγησε στο να αλλάξει τη διατροφή του;
Αρχικά, εκτός του ότι πίστευε, βάσει και τον λεγόμενών του, ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο έξυπνη επιλογή για την υγεία μας αλλά και για την πορεία του είδους μας, αναγκάστηκε να αλλάξει τη διατροφή του για λόγους υγείας. Έπασχε από χρόνια πεπτική δυσφορία και, μεταξύ των διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, εμφάνισε στομαχικά έλκη, προβλήματα στο ήπαρ, αλλά και ίκτερο. Έτσι, ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ακολουθήσει, αρχικά, μια διατροφή που περιείχε κρέας και απλούς υδατάνθρακες.

Δήλωνε συχνά ότι θα ήθελε να γινόταν χορτοφάγος, όμως δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με αυτό το διαιτολόγιο και συνέχεια υπέκυπτε στον πειρασμό του κρέατος.

Όταν όμως διήνυε την έβδομη δεκαετία της ζωής του, άλλα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον ανάγκασαν να ακολουθήσει μια χορτοφαγική διατροφή. Συμβουλή των ίδιων των γιατρών του.

Ένα χρόνο πριν πεθάνει, έγραψε χαρακτηριστικά: «Επιβιώνω χωρίς να τρώω λιπαρά, κρέας, ψάρια, όμως αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλά».

Δείτε:
Αϊνστάιν: Τα 3 υλικά που δεν έλειπαν ποτέ από το πρωινό του

Vegetarians: Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι έχουν πιο υγιείς βιοδείκτες από όσους τρώνε κρέας

22 vegetarian συνταγές που θα λατρέψεις ακόμα κι αν δεν είσαι χορτοφάγος