Σε κάποιες χώρες, οι σκορπιοί θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα. Η Ελλάδα μάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση, με τη Θεσσαλονίκη να συστήνει τα γλειφιτζούρια με σκορπιούς!

Μετά τα κλασσικά και αγαπημένα γλειφιτζούρια κοκοράκια, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γευτούμε και τα γλειφιτζούρια σκορπιού. Με τη διαφορά, βέβαια, ότι τα συγκεκριμένα γλειφιτζούρια δεν έχουν σχήμα σκορπιού, αλλά έναν πραγματικό, ολόκληρο σκορπιό στο εσωτερικό τους.

Πρόκειται για ένα νέο γλύκισμα, που πωλείται σε κάβα της Θεσσαλονίκης και, παρά το ασυνήθιστο περιεχόμενό του, έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς οπαδούς.

Τα γλειφιτζούρια που μέσα τους «κρύβουν» σκορπιούς, σκουλήκια, γρύλους και μυρμήγκια είναι αρκετά διαδεδομένα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα δύο ξαδέρφια από τη Θεσσαλονίκη, που διατηρούν κάβα στην πόλη, να αποφασίσουν να τα προωθήσουν και στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζουν, τα γλειφιτζούρια είναι απολύτως ασφαλή και ελεγμένα για την υγεία των καταναλωτών. Μάλιστα, για να μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και ο σκορπιός, έχει αφαιρεθεί από αυτόν το κεντρί, που περιέχει το δηλητήριο του.

Το ιδιαίτερο αυτό γλύκισμα κοστίζει 4,5 ευρώ και οι τολμηροί δεν έχουν παρά να επιλέξουν το… ζωύφιο που επιθυμούν να γευτούν.

Το άρθρο της εβδομάδας