Τα πλαστικά καλαμάκια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων περί οικολογίας τα τελευταία χρόνια, με πολλές εταιρίες, όπως τα Starbucks, αλλά και ολόκληρες πόλεις και πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, να δεσμεύονται να μειώσουν τη χρήση τους μέσα στα επόμενα χρόνια.

Καθώς πρόκειται για κάτι το καινούριο, όλοι προσπαθούν να βρουν την καλύτερη εναλλακτική. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται σίγουρα τα μεταλλικά καλαμάκια και εκείνα από μπαμπού, ενώ λίγες είναι οι εταιρίες που επιλέγουν τα χάρτινα, καθώς έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Πολλοί επιλέγουν πιο ευφάνταστους τρόπους να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια. Στην κατηγορία των καινοτομικών ιδεών, είδαμε πρώτα τα χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, ενώ τώρα ανακαλύψαμε και τα καρότα-καλαμάκια.

Το κατάστημα Bananas Smoothies & Frozen Yogurt στην Αμερική, ξεκίνησε να αφαιρεί τον πυρήνα από τα καρότα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οικολογικά και στη συνέχεια βρώσιμα καλαμάκια. Τι λέτε να ακολουθήσει; Σοκολατένια πουράκια για τον καφέ;