Το δικό του μήνυμα για τους millennials θέλησε να δώσει ένας καλλιτέχνης στην Καλλιτεχνική Εβδομάδα του Βερολίνου, φιλοτεχνώντας ένα μπέγκελ με αβοκάντο από… χρυσάφι! Και φυσικά το πουλάει και σε μια αντίστοιχη τιμή, που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ!

Το έργο του Γερμανού Tim Bengel φέρει τον τίτλο «Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα;» (How want to live forever?) και πωλείται μέσω της Galerie Rother, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να το δει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Τέχνης του Βερολίνου, που ολοκληρώθηκε χθες. Μάλιστα η εν λόγω δημιουργία είχε εκτεθεί στο θεματικό εστιατόριο Avocado Club σε «διάλογο» με τα πιάτα του μαγαζιού.

Ο στόχος του καλλιτέχνη ήταν, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, να «παγώσει το πνεύμα της εποχής». Για εκείνον τα αβοκάντο συνιστούν ένα σύμβολο, όπου διασταυρώνονται πολλά trends: η καλοπέραση των millennials, η στροφή προς την υγιεινή διατροφή, η επιρροή της βιομηχανίας φρούτων στο περιβάλλον.

Ο καλλιτέχνης «βλέπει» στο έργο του μια αναλογία με το πάθημα του αρχαίου θεού Μίδα, που λόγω της απληστίας του, η ικανοποίηση της επιθυμίας του να γίνεται χρυσό ότ,ι έπιανε, τον καταδίκασε σε θάνατο από ασητεία.

Πώς έφτιαξε το γλυπτό;
Η διαδικασία ήταν αρκετά περίπλοκη ενώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτή. Ο Tim Bengel σκάναρε 27 διαφορετικά κομμάτια από το γεύμα του: 5 φέτες αβοκάντο, ντομάτες και ροδέλες κρεμμυδιού και ένα μπέγκελ από κολοκύθα κομμένο στη μέση. Στη συνέχεια έριξε τα κομμάτια μέσα σε καθαρό χρυσό 18 καρατίων και τα συνέδεσε φτιάχνοντας ένα χρυσό σάντουιτς.

To έργο ζυγίζει σχεδόν 12 κιλά, ενώ η Gallerie Rother έφτιαξε ειδική προθήκη για να το φιλοξενήσει, η οποία από μόνη της κοστίζει 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Stuttgard news».

Το έργο είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει και στην Εβδομάδα Τέχνης του Μαϊάμι που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης:
4 τρόποι να αξιοποιήσεις τα πολύ ώριμα αβοκάντο

Τα ντόνατς με γέμιση χρυσού είναι ό,τι πιο λαχταριστό είδαμε στο Instagram

Φίδι 3 μέτρων έκανε βόλτες στα ράφια με τα μπαχαρικά ενός σούπερ μάρκετ!