Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων αναζητούν τρόπους που καθιστούν τις επιχειρήσεις βιώσιμες με την παράλληλη τήρηση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού. Στη Βουδαπέστη, έφτασαν σε άλλο επίπεδο σερβίροντας τα πιάτα τους σε τροχό λούνα παρκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Csillagos vacsora a csillagok között… Ha valaki esetleg még nem hallott volna a Costes Downtown egyedülálló kezdeményezéséről: 2020. október 17-én, szombaton este az étterem vacsoráját az óriáskeréken, a csillagos égbolt alatt is elfogyaszthatjátok. A felszolgált menüsor: Párolt marhafartő- és kacsamáj-terrin, sült gyökérzöldségek Pácolt fogas, sütőtök és cikória Rostélyos, gnocchi, csicsóka és velőmártás Posírozott körte Szép Heléna módra Pár kabin elérhető még, de hogy maximálisan tudjunk készülni az eseményre, a foglalásokat – előreláthatólag – a holnapi napon lezárjuk. További részletek és foglalás: a honlapunk (www.costesdowntown.hu) főoldalán található gomb alatt. #experiencecostes #costesdowntown #magyarbor #borvalogatas #borválogatás #sommeliersselection #sommelierslife #sommelier #mystorywithmichelin #finedining #stayathome #challengeyourself #eatwellbewell #mutimiteszel #mutimitfőzöl #mutimitiszol #hungarianwine #wineporn #foodporn #michelinstar #budapestrestaurant #budapestfinedining #tastingmenu #newmenu #hungarianlife #budapestlife #budapestcitycenter #michelinstar #chefslife #chefsoninstagram #chefstalk

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Costes Downtown (@costes_downtown) στις

Το εστιατόριο Costes αποφάσισε να ανεβάσει τη γαστρονομία σε άλλα… επίπεδα αλλά όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Σε μια προσπάθεια λοιπόν για την τήρηση των αποστάσεων εν καιρώ κορωνοϊού, σερβίρουν μενού υψηλής γαστρονομίας στα… ψηλά στο φημισμένο γιγαντιαίο τροχό Eye της Βουδαπέστης (Budapest Eye) με φόντο την απρόσκοπτη θέα της πόλης. Ο ιδιοκτήτης Κάρολι Γκεντάι, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει αφού αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν τουρίστες και οι θέσεις στον τροχό είναι ιδανικές για την τήρηση των αποστάσεων. Όσο για το κόστος; Τα εισιτήρια ξεκινούν από 155 δολάρια και είναι ήδη sold out για την περίοδο που θα σερβίρουν αλλά όσοι δεν πρόλαβαν ίσως να καταφέρουν να βρουν διαθέσιμες θέσεις τους πιο θερμούς μήνες που θα επαναληφθεί η εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει μοσχαράκι κατσαρόλας και τερίνα πάπιας με ψητά λαχανικά, ψητά νιόκι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και αχλάδια belle Hellene. Εμπειρία όντως!

Φωτογραφία: Krisztian Bodis/Costes Group

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός – Ισπανία: Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες

Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα μέτρα για μπαρ και παμπ

Κορωνοϊός: Τα νέα μετρά για την εστίαση στην Ιταλία

Το άρθρο της εβδομάδας