Μπορεί η κουζίνα μας να είναι πιο… μοδάτη από εμάς; Μπορεί! Και γι’ αυτό φρόντισε ο οίκος Dolce & Gabbana, ο οποίος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την εταιρία λευκών συσκευών Smeg.

bollitore_1-1440x1440 Tostapane-1-1440x1440

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρίες συνεργάζονται. Καρπός της περσινής τους συνεργασίας ήταν 100 ψυγεία, το καθένα από τα οποία κοσμούταν με μοναδικά σχέδια φτιαγμένα στο χέρι. Η φετινή τους συνεργασία θα επικεντρώνεται σε μικρότερες οικιακές συσκευές, όπως φρυγανιέρες, αποχυμωτές, καφετιέρες, μίξερ και βραστήρες.

Blender_1-1440x1440 Tostapane-3-1440x1440

Η σειρά συσκευών έχει το όνομα “Sicily is my Love” και στόχο έχει να δημιουργηθούν προϊόντα φτιαγμένα αποκλειστικά στην Ιταλία από ειδικούς του χώρου της μόδας και του σχεδίου. Οι συσκευές, που στοχεύουν στην ανάδειξη της σικελικής λαογραφίας, θα κοσμούνται με πολλά πολύχρωμα σχέδια, όπως λεμόνια, φραγκόσυκα και κατακόκκινα κεράσια. Τα ευαίσθητα, φυσικά μοτίβα και οι εικόνες της μαγευτικής Αίτνας κυριαρχούν, τονίζοντας τις σημαντικές πτυχές της αισθητικής του Domenico Dolce και του Stefano Gabbana.

Το πόσο θα κοστίζουν τα συγκεκριμένα μικρά αριστουργήματα είναι ακόμη άγνωστο. Πάντως ενδεικτικά να πούμε πως τα ψυγεία που είχαν σχεδιάσει πέρυσι κόστιζαν 30.000 δολάρια! Τώρα βέβαια που το ξανασκεφτόμαστε, ίσως η κουζίνα μας να είναι ήδη αρκετά στυλάτη και να μην τα χρειάζεται όλα αυτά…