Οι ιδέες των εστιατόρων για να γεμίσουν οι άδειες θέσεις στα τραπέζια και να τηρούνται οι αποστάσεις, δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Μάλιστα, μία πρόταση που φαίνεται ότι αρέσει πολύ, είναι η τοποθέτηση λούτρινων ζώων στις άδειες καρέκλες. Έτσι, μετά τα αρκουδάκια πάντα σε εστιατόριο της Ταϊλάνδης, σειρά έχει ένα άλλο λούτρινο -λιγότερο γνωστό σε εμάς ζωάκι- σε εστιατόριο της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, στο εστιατόριο του ζωολογικού κήπου Izu Shabonten Zoo στη Σιζουόκα της Ιαπωνίας, οι πελάτες απολαμβάνουν το γεύμα τους καθήμενοι δίπλα σε λούτρινους υδρόχοιρους. Ο ζωολογικός κήπος είχε κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και από τη στιγμή που άνοιξε ξανά έπρεπε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Μεταξύ αυτών και τα λούτρινα καπιμπάρα, οι υδρόχοιροι, στις άδειες καρέκλες του εστιατορίου, ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι επιλογή των υδρόχοιρων βέβαια, δεν είναι τυχαία. Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος είναι δημοφιλής προορισμός για να απολαύσει κάποιος τα καπιμπάρα και εκεί, συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις με θέμα τους υδρόχοιρους, ενώ στο Izu Shabonten Zoo πιστώνεται και η εφεύρεση θερμών λουτρών για υδρόχοιρους. Σύμφωνα με το site του ζωολογικού κήπου, το 1982 ένας επιστάτης καθάριζε με ζεστό νερό ένα μαντρί υδρόχοιρων όταν παρατήρησε τα καπιμπάρα να μουλιάζουν τα πόδια τους και τα οπίσθιά τους σε μια λακούβα με ζεστό νερό. Του ήρθε η ιδέα να γεμίσει μια λιμνούλα με ζεστό νερό και από τότε, τα θερμά λουτρά για τους υδρόχοιρους είναι ετήσια χειμερινή παράδοση στον ζωολογικό κήπο.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊος- Γερμανία: Λανσάρουν νέα «καπέλα-κορώνες» για το φαγητό

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Μπαρ βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να κρατούν οι πελάτες τις αποστάσεις

Εστιατόριο στην Αυστραλία βάζει χάρτινες φιγούρες στα άδεια τραπέζια