Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει, ακούστε κι αυτό: μια νέα οικολογική «τάση» προτείνει ως μέσο για το μαγείρεμα το… πλυντήριο πιάτων. Εκεί που πλένεις τα πιάτα δηλαδή, ρίχνεις κι ένα μαγείρεμα!

Το μαγείρεμα του φαγητού όπως γνωρίζουμε μπορεί να γίνει ποικιλοτρόπως. Σε συμβατικούς και μη φούρνους, στα μικροκύμματα, σε συσκευές αργού μαγειρέματος, στον ατμομάγειρα και πάει λέγοντας. Στην πληθώρα των μέσων και μεθόδων μαγειρέματος μπορεί πλέον να προστεθεί και τo πλυντήριο πιάτων. Ακούγεται παράλογο εντελώς, όμως είναι μια ακόμα πραγματικότητα και δείτε πώς λειτουργεί.

1939584_341030609384002_8602950140534319071_n

Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων παρέχουν θερμότητα επαρκή για να μαγειρευτεί μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων. Θα μου πείτε γιατί να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων με αυτόν τον τρόπο αφού υπάρχουν τόσες συσκευές κατασκευασμένες αποκλειστικά για ψήσιμο και μαγείρεμα. Όσοι δοκίμασαν τη συγκεκριμένη μέθοδο αναφέρθηκαν τόσο στην εξοικονόμηση χρόνου σχετικά με το καθάρισμα όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, το φαγητό λένε πως μαγειρεύεται υγιεινά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ενώ το αποτέλεσμα είναι τρυφερό, ζουμερό και εξίσου γευστικό. Λένε ακόμη πως η παρασκευή του φαγητού είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού περιλαμβάνει απλά καρύκευμα, ράντισμα με ελαιόλαδο, λεμόνι κ.λ.π και αεροστεγές κλείσιμο σε ειδικά σκεύη, βάζα ή σακουλάκια. Κάποιοι χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο, όμως δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό ούτε εξοικονομείται ενέργεια με αυτόν τον τρόπο αφού στο πρόγραμμα δεν μπορεί να προστεθεί απορρυπαντικό, κι έτσι μετά το… μαγείρεμα πρέπει να ξαναπλύνεις στο χέρι τα πιάτα που έπλυνε το πλυντήριο.

Για να γνωρίζετε κι εσείς, τροφές που εντοπίσαμε ότι “μαγειρεύτηκαν” επιτυχώς στο πλυντήριο πιάτων ήταν σπαράγγια, σολομός, κοτόπουλο, μοσχάρι, κους κους, γαρίδες, πατάτες, κολοκυθάκια, φρούτα, ακόμη και ζυμαρικά όπως λαζάνια και noodles…

Dishwasher-Inside_92

 

Dishwasher-Foil-Out_693

dishwashercooking_slide-d3b51fcac018b845e2bfb2fd7987f2c7cb9258a9-s40-c85