Πόσες θερμίδες έχουν εκείνα τα ζουμερά, λαχταριστά εκλέρ σοκολάτας που έφτιαξες προχθές και πόσα μπορείς να φας για να συνεχίζεις να χωράς στο στενό σου τζιν; Ηρέμησε. Δεν χρειάζεται να ξεφυλλίζεις με τις ώρες τον θερμιδομετρητή. Χάρη στο Snap it της εφαρμογής Lose it! πλέον μπορείς απλά να βγάλεις φωτογραφία το φαγητό σου και να μάθεις πόσες θερμίδες πρόκειται να καταναλώσεις!

snapit5

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα εξ ολοκλήρου αυτόματα αλλά απαιτεί ένα ελάχιστο feedback από πλευράς σου. Η εφαρμογή παίρνει πληροφορίες σχετικά με τη θερμιδική και διατροφική αξία των τροφίμων από το FDA, από τους κατασκευαστές τους και από τα διάφορα εστιατόρια, αλλά μερικές φορές ίσως χρειαστεί τη βοήθειά σου. Και αυτό γιατί μπορεί να αναγνωρίσει, για παράδειγμα, πως τρως ένα μήλο αλλά δεν μπορεί να υπολογίσει ακόμα το μέγεθος ή ακριβώς το είδος του. Μπορεί, επίσης, να αναγνωρίσει ότι τρως σούσι, αλλά θα χρειαστεί να συμπληρώσεις εσύ τα είδη ψαριού ή σάλτσας που αυτό περιέχει, για να υπολογίσει ακριβώς τις θερμίδες του. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, ωστόσο, το πρόβλημα αυτό αναμένεται σύντομα να λυθεί.

snapit1

Η εφαρμογή έχει αγαπηθεί ήδη από τρία εκατομμύρια χρήστες και όχι άδικα αφού σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αμερικής, όσοι χρησιμοποιούν τακτικά την εφαρμογή χάνουν περισσότερο βάρος. Πιο συγκεκριμένα, το 4.9% των ατόμων που την χρησιμοποιούν αραιά και πού, το 37.6% των συχνών χρηστών και το 72.7% των καθημερινών χρηστών παρουσίασαν σημαντική απώλεια βάρους. Αυτό ίσως συμβαίνει διότι σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, όπως η Dr. Anne McTiernan, όσοι σημειώνουν τι τρώνε και γνωρίζουν πόσες θερμίδες προσλαμβάνουν, μένουν πιο εύκολα πιστοί σε πλάνα διατροφής, ενώ συνήθως ακολουθούν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.

snapit3

Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιος θα σε πιάσει στα πράσα να βγάζεις φωτογραφίες το γεύμα σου, πες πως απλά το κάνεις για το καλό της υγείας σου…ακόμα και αν στην πραγματικότητα το κάνεις για τα likes στο Instagram!