Ένας επαναστατικός μύλος πιπεριού φροντίζει να ξεχάσετε τα ενοχλητικά τηλέφωνα, την τηλεόραση και τα γκατζετάκια την ώρα του φαγητού με μια απλή κίνηση.

Ο Dolmio Pepper Hacker εκ πρώτης όψεως μοιάζει με κλασικό μύλο πιπεριού και λειτουργεί περίπου όπως αυτός. Λέμε «περίπου» γιατί στο εσωτερικό του δεν κρύβει μόνο κόκκους πιπεριού αλλά και ένα σύστημα ειδικά κατασκευασμένο ώστε να απενεργοποιεί για 30 λεπτά το WiFi, την τηλεόραση καθώς και τα κινητά τηλέφωνα. Για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι εγκατεστημένη στα κινητά μία εφαρμογή, η AirWatch, ενώ οι υπόλοιπες συσκευές απλά να έχουν παροχή ρεύματος. Σκοπός της κατασκευής του είναι να φέρει πιο κοντά οικογένεια και φίλους που βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι βάζοντας την τεχνολογία σε δεύτερη μοίρα, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει.

Η ιδέα μας φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική όμως μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή γιατί προς το παρόν έχει κατασκευαστεί μόνο ένας περιορισμένος αριθμός πρωτότυπων που ακόμα είναι υπό δοκιμή, ενώ δεν γνωρίζουμε αν το ενδιαφέρον γκατζετάκι θα διατεθεί τελικά στην αγορά.

Η εταιρεία Dolmio, που είχε την ιδέα, «εξόπλισε» μερικές μαμάδες στην Αυστραλία με το πρωτότυπο Pepper Hacker και κατέγραψε τις αντιδράσεις των μελών της υπόλοιπης οικογένειας. Δείτε πώς αντέδρασαν όταν τα κινητά τηλέφωνα και οι τηλεοράσεις τους σταμάτησαν να λειτουργούν.

info
http://www.idigitaltimes.com/new-pepper-grinder-blocks-all-electronics-during-meals-while-grinding-spice-your-food-428558

Το άρθρο της εβδομάδας