Η νέα αποκάλυψη από τους ισπανικούς αμπελώνες είναι το κρασί χρώματος μπλε, που σπάει κάθε οινικό στερεότυπο, με τους δημιουργούς του να καλούν όποιον επιθυμεί να το δοκιμάσει να ξεχάσει ό,τι ξέρει για το κρασί.

mineral-900px

Το Gïk, όπως ονομάζεται, προέρχεται κλασικά από σταφύλια, από διαφορετικούς ισπανικούς αμπελώνες, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται προκειμένου να προκύψει το συγκεκριμένο κρασί. Η βάση του είναι μια μίξη κόκκινου και λευκού κρασιού, στην οποία στη συνέχεια προστίθενται δύο οργανικές χρωστικές ουσίες -λουλάκι και ανθοκυανίνη- που προέρχεται από τον ίδιο το φλοιό των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το κρασί.

Gik-6

Μάλιστα, η ομάδα πίσω από το Gïk δε δηλώνουν οινοπαραγωγοί αλλά δημιουργοί, που από την αρχή είχαν ως στόχο να φτιάξουν ένα ριζικά διαφορετικό προϊόν. Όσο γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο χρώμα, ένας από τους λόγους είναι ότι το μπλε στην ψυχολογία συμβολίζει την κίνηση, την καινοτομία και το άπειρο, ενώ συχνά σχετίζεται με τη ροή και την αλλαγή. Αν σκεφτείς ότι πρόκειται για 20άρηδες, καταλαβαίνεις ότι τα παραπάνω τους αντιπροσωπεύουν απόλυτα.

glass

Όσο για το κρασί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του (προσωπικά δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε) έχει πιο γλυκιά γεύση, χωρίς ωστόσο να περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, ενώ η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 11,5%. Όσο για την τιμή του, κάθε μπουκάλι των 750ml κοστίζει κάτι λιγότερο από € 10.

info
www.gik.blue