Οι υπεύθυνοι ενός εστιατορίου στο Τόκιο, κατανοώντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γευματίσουν έξω, αποφάσισαν να δίνουν την ευκαιρία σε πελάτες να απολαμβάνουν το γεύμα τους με αντίτιμο όχι χρήματα αλλά εργασία στο μαγαζί.

Στο «Mirai Shokudo» (που σημαίνει το εστιατόριο του μέλλοντος), οι πελάτες μπορούν να εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες των 50 λεπτών προκειμένου να πληρώσουν με εργασία το αντίτιμο του γεύματός τους που κοστίζει περίπου 900 Yen (δηλαδή 8 δολάρια)

Το εστιατόριο βέβαια δέχεται ακόμα συμβατικές πληρωμές ωστόσο πρόκειται για ένα ενδιαφέρον επιχειρηματικό πλάνο. Εξάλλου, κάτι ανάλογο έχει επαναληφθεί στο Κιόουτο πέρυσι σε εστιατόριο που προσέφερε δωρεάν γεύμα σε όσους είχαν τη διάθεση να πλύνουν πιάτα και σκεύη για μισή ώρα.

Φωτογραφίες: Matcha Japan Travel Magazine