Δεν είναι παράξενο στο εξωτερικό να επιστρατεύονται κι άλλες υπηρεσίες, πέρα από τους κλασικούς ντελιβεράδες, για να παραδίδουν φαγητό στο σπίτι. Για παράδειγμα, η Uber έχει σε κάποιες χώρες την υπηρεσία UberEATS, που κάνει delivery φαγητού. Ωστόσο, στη Νέα Ζηλανδία μάλλον το τερμάτισαν, μιας κι αυτή τη δουλειά ανέλαβε το ταχυδρομείο!

Ο Οργανισμός Ταχυδρομείων της Νέας Ζηλανδίας «NZ Post», στο εξής δεν θα παραδίδει μόνο αλληλογραφία και δέματα, αλλά και φαγητό και, μάλιστα, όχι ό,τι κι ό,τι αλλά το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο και τα λοιπά πιάτα της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων KFC.

kfc_kotopoulo

Ο NZ Post υπέγραψε συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αφότου σημειώθηκε σημαντική πτώση στις δραστηριότητές του και έτσι πλέον, οι ταχυδρόμοι της χώρας αναλαμβάνουν και ρόλο ντελιβερά, μεταφέροντας φαγητό πόρτα-πόρτα. «Όλοι οι ταχυδρομικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να βρουν τι πρέπει να κάνουν, όταν σταματήσουν να γράφονται επιστολές. Θέλουμε να επιβιώσουμε για άλλα 100 χρόνια, αλλά πρέπει επειγόντως να διαφοροποιήσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της NZ Post στον Guardian.

Αν σκεφτείτε δε ότι ένας ταχυδρομικός οργανισμός διαθέτει ευρύ δίκτυο διανομής σε μία χώρα, δεν είναι και τόσο παράλογη η επιλογή του από ένα επίσης μεγάλο δίκτυο καταστημάτων -εστιατόρια KFC υπάρχουν σχεδόν σε όλες της πόλεις της Νέας Ζηλανδίας. Βέβαια, προς το παρόν το νέο σύστημα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά μόνο στην Ταουράνγκα, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, πριν επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Το άρθρο της εβδομάδας