Ένας Αμερικανός product designer έχει βρει τη λύση για να μειώσει τη σπατάλη σε πλαστικά και ξύλινα αναδευτήρια καφέ, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο και καινοτόμο προϊόν.

Το Stircle είναι μία μικρή συσκευή που τοποθετείται πάνω στον πάγκο και αναλαμβάνει να ανακατέψει τον καφέ με τη ζάχαρη και το γάλα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιος κουταλάκι, καλαμάκι, ξυλάκι ή πλαστικό αναδευτήρι που συχνά μας δίνουν στα cafe για να ανακατέψουμε το ρόφημα μας.

Δημιουργός του Stircle είναι ο Scott Amron, βραβευμένος σχεδιαστής καινοτόμων προϊόντων και ιδρυτής της Amron Experimental στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει ο ίδιος και στο site της εταιρείας, του, καθημερινά καταλήγουν στα σκουπίδια 400 εκατομμύρια αναδευτήρια μίας χρήσεως, ξύλινα και πλαστικά και ο ίδιος, θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Εφηύρε λοιπόν το Stircle, που με μικρή επιβάρυνση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να ανακατέψει χιλιάδες φλιτζάνια καφέ, ενώ παράλληλα μειώνει τη σπατάλη των προϊόντων μίας χρήσης άρα έχει θετική επίδραση και στο περιβάλλον.

Το Stircle φτιάχτηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε καφετέριες, ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και γραφεία, όπου φτιάχνονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες καφέ, με το κόστος του να είναι $345.

info
www.amronexperimental.com

Το άρθρο της εβδομάδας