Ένα θεματικό μαγαζί που πουλάει αποκλειστικά νερό πολυτελείας άνοιξε πρόσφατα στο Λονδίνο. Διαθέτει νερό από διάφορες πηγές του κόσμου, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 2,5 και φθάνουν στις 120 λίρες Αγγλίας!

Το μαγαζί ονομάζεται Fine Liquids και το διευθύνει ο Milin Patel, σύμβουλος νερού που έχει ως στόχο να μυήσει τους πελάτες στη φιλοσοφία του νερού, το πώς να εκτιμήσουν τη γεύση του αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, που έχει πάθος με το νερό, δεν υπάρχει καλύτερο νερό αλλά υπάρχει ιδανικό για τον καθένα. Στόχος του είναι να καταφέρει να βρει στον κάθε πελάτη ποιο είναι εκείνο που ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες. Η γεύση κάθε νερού άλλωστε είναι διαφορετική και εξαρτάται από τη σύστασή του σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και νάτριο. Μέσω της γευστικής δοκιμής, στοχεύει να εκπαιδεύσει τους πελάτες του να ξεχωρίζουν τα διαφορετικά προϊόντα. Όπως και στη δοκιμή κρασιού, έτσι και σε αυτή του νερού, πρέπει να αφήσουμε όλες τις αισθήσεις μας να απολαύσουν το προϊόν, για να είναι μοναδική η συγκεκριμένη εμπειρία.

Στο συγκεκριμένο μαγαζί πωλούνται αποκλειστικά προϊόντα σε γυάλινα μπουκάλια και απαγορεύεται το πλαστικό. Το πιο ακριβό προϊόν του καταστήματος που κοστίζει 120 λίρες Αγγλίας προέρχεται από ένα παγόβουνο στην Παταγονία.

Αν και σύμβουλος νερού, είναι πολύ υπέρ του νερού βρύσης. Μάλιστα ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να έχουμε το νερό βρύσης για να ξεδιψάμε στην καθημερινότητά μας και το μεταλλικό νερό ως ένα… ποτό πολυτελείας.

Δείτε επίσης:
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να δοκιμάζουν νερό!

Κυκλοφορεί βότκα φτιαγμένη από τουλίπα και νερό

Πόσο αλατισμένο χρειάζεται πραγματικά να είναι το νερό, όταν μαγειρεύουμε;