Σίγουρα το παγωτό είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων ανά τον κόσμο. Οι επιλογές πλέον είναι αμέτρητες και οι συνδυασμοί που υπάρχουν άπειροι! Ωστόσο, αυτό το παγωτό, που θα σας παρουσιάσουμε, «έρχεται από άλλον πλανήτη».

Το κατασκεύασμα της Aldwych Cafe & Ice Cream Sallor στη Γλασκώβη δεν είναι σίγουρα για παιδιά, αφού για να το δοκιμάσει κανείς πρέπει να είναι πάνω από 18! Μπορεί να ακούγεται παράξενο αυτό, όμως είναι λογικό, αφού το βασικό συστατικό του δεν είναι άλλο από τις πιπεριές Carolina Reaper, ένα είδος τόσο… φλογερών τσίλι, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως οι πιο καυτερές στον κόσμο με σκορ 1.569.300 στην κλίμακα Scoville βάσει καψαϊκίνης! Σαν να λέμε, δηλαδή, 500 φορές πιο καυτερές από τη σάλτσα Tabasco!

Μάλιστα οι ενήλικες, πριν το δοκιμάσουν, πρέπει πρώτα να υπογράψουν ένα ειδικό νομικό έγγραφο, βάσει του οποίου αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει της θαρραλέας δοκιμής. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να συνοδεύονται και από κάποιον «νηφάλιο» προκειμένου να αναλάβει το δύσκολο έργο της επιστροφής του καψαλισμένου σπίτι, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι σε θέση λόγω των παρενεργειών, που μπορεί να προκύψουν από τη δοκιμή.

Καλά που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, για να μην μπούμε στον πειρασμό!…