Το BBQ όλοι το λάτρεψαν, οι χορτοφάγοι ουδέποτε! Καλά νέα όμως πλέον και για τους vegetarians, αφού η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco φέρνει στα ψυγεία της «μπριζόλες» μανιταριών και κουνουπιδιού, που υπόσχονται να ψηθούν τέλεια στα κάρβουνα και δεν έχουν -σχεδόν-τίποτα να ζηλέψουν από τις ζουμερές και κρεατένιες μπριζολίτσες!

tesco1

Τι είναι; Μεγάλα κομμάτια λαχανικών, δηλαδή μανιταριών πορτομπέλο και κουνουπιδιού, πιεσμένα προς τα κάτω και ανοιγμένα ώστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα. Συνοδεύονται και από μία έτοιμη σάλτσα το καθένα. Το δε κουνουπίδι, από σάλτσα λεμονιού – σκόρδου και, τα μανιτάρια, από σάλτσα πιπεριού.

«Μπριζόλες μανιταριών και κουνουπιδιού σερβίρονται εδώ και πολύ καιρό στα trendy εστιατόρια της χώρας και σε συνταγές που φέρουν την υπογραφή διάσημων σεφ όπως ο Τζέιμι Όλιβερ. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που διατίθενται και σε σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tesco.

ANOIGMA-BBQ

Εντάξει, υπάρχουν κλασικά και τα γνωστά σε όλους μπιφτέκια λαχανικών, αλλά οι veggie μπριζόλες υπόσχονται να δώσουν άλλη διάσταση στα «πάρτι σχάρας» του καλοκαιριού!