Οι κλασικές τούρτες γενεθλίων έχουν εδώ και καιρό κάνει στην άκρη για τις πιο εντυπωσιακές, γλυκές κατασκευές, που παίρνουν τη μορφή αγαπημένων ηρώων των παιδιών ή αγαπημένων φαγητών των ενηλίκων.

Η τούρτα-φαγητό φαίνεται να είναι η must τάση στα πάρτι γενεθλίων. Και δεν μιλάμε φυσικά για κανονικά φαγητά που έρχονται να αντικαταστήσουν τις γλυκές δημιουργίες, όχι ότι δεν έχουμε δει και κάτι τέτοιο -ποιος ξεχνάει τις τούρτες από κρέας ή αυτές από σαλάτα, που αγαπούν οι Ιάπωνες;

Οι ανατρεπτικές αυτές τούρτες τηρούν την κλασική συνταγή: παντεσπάνι, κρέμες ζαχαροπλαστική, βουτυρόκρεμα, γλάσο κλπ, και κάνουν τη διαφορά με το στήσιμο και τη διακόσμηση τους, που σκοπό έχει να μιμηθεί διάσημα φαγητά. Από μία μερίδα πατάτες τηγανητές, μέχρι σούσι και τοστ με τυρί, η φαντασία των ζαχαροπλαστών δεν έχει όρια. Βρήκαμε πρόσφατα και ένα σχετικό βίντεο στο YouTube, που συγκεντρώνει διάφορες δημιουργίες αυτού του είδους και το μοιραζόμαστε μαζί σας, για να τις απολαύσετε ή -αν σας αρέσουν πολύ- να πάρετε ιδέες για το δικό σας πάρτι γενεθλίων.