Για κάποιο λόγο το Internet τρελαίνεται με οτιδήποτε έχει σχέση με μονόκερους και ουράνια τόξα. Είτε αυτό λέγεται πολύχρωμα μπέργκερς , είτε τοστ με τυριά σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι χρήστες του διαδικτύου δεν αργούν να τα αγαπήσουν και να γεμίσουν τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες τους. Η τελευταία δημιουργία που “βομβάρδισε” την αρχική μας σελίδα σε Facebook και Instagram ακούει στο όνομα “Unicorn noodles” και είναι σίγουρο πως θα σε συναρπάσει. Και αυτό γιατί έχει μια μικρή διαφορά σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα χρωματιστά πιάτα…αλλάζουν χρώμα ΕΝΩ τα τρως!

noodles

Για να τα φτιάξεις, βράζεις μωβ λάχανο για πέντε λεπτά, κλείνεις την φωτιά και στο μωβ αυτό νερό ρίχνεις λευκά νουντλς ρυζιού. Εάν θέλεις τα νουντλς να έχουν ένα βαθύ μπλε χρώμα, χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα νερού αρκετή για να καλύψει τα νουντλς. Εάν πάλι θες ένα πιο ανοιχτό θαλασσί, χρησιμοποίησε μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Για να είσαι όμως πιο σίγουρος ότι θα σου πετύχει το χρώμα, μούλιασε τα νουντλς για πέντε λεπτά για ανοιχτό μπλε και για δέκα λεπτά για σκούρο.

noodles4

noodles1

Αυτό ήταν το βαρετό τμήμα της συγκεκριμένης συνταγής. Τώρα αρχίζει το καλό! Ξεκίνα να ρίχνεις χυμό λεμονιού στα νουντλς και δες τα σημεία που αυτός αγγίζει να γίνονται μωβ ή ροζ. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανθοκυάνης που περιέχει το λάχανο, η οποία αλλάζει χρώμα όταν έρθει σε επαφή με κάτι όξινο, δημιουργώντας τα πιο εντυπωσιακά πιάτα! Ειδικά όμως όταν αυτά συνδυάζονται με πολύχρωμα λαχανικά και λουλούδια, συνθέτουν τις πιο όμορφες δημιουργίες, τις οποίες είναι πραγματικά αδύνατο να μην φωτογραφήσεις!