Ένα «διχασμένο» burger, μισό vegan και μισό με κρέας, έκανε πριν λίγο καιρό την εμφάνιση του στη Βρετανία, προκαλώντας αναστάτωση.

Το υβριδικό burger είναι δημιούργημα της BrewDog και περιέχει ένα μπιφτέκι από βοδινό κιμά και ένα vegan μπιφτέκι από την αμερικάνικη εταιρεία Beyond Meat, που παράγει υποκατάστατα κρέατος από φυτικά προϊόντα. Το burger συμπληρώνεται με πράσινα ψωμάκια με τσάι matcha, ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες και κρεμμύδια, αλλά και λιωμένο vegan τυρί.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στόχος τους με το νέο burger είναι να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας τους να καταναλώνουν λιγότερο κρέας. Η όποια καλή τους πρόθεση όμως, χάθηκε μέσα στις αντιδράσεις που ξέσπασαν στο Twitter μετά τη δημοσίευση του.

Συγκεκριμένα, κάποιοι χρήστες σχολίασαν πολύ αρνητικά το υβριδικό burger, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται ποιος ο λόγος να βάλει κάποιος vegan τυρί και μπιφτέκι σε ένα burger που περιέχει κρέας, ενώ άλλοι κατηγορούν την BrewDog ότι απλά θέλουν να κερδίσουν δημοσιότητα και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Την ίδια στιγμή βέβαια, κάποιοι το καλοδέχτηκαν, θεωρώντας ότι είναι μια καλή κίνηση προς τη μείωση της κατανάλωσης του κρέατος.

Δείτε επίσης:
Jackfruit: Kι όμως υπάρχει φρούτο που μπορεί να αντικαταστήσει το χοιρινό!

Vegan τρώει κατά λάθος κοτόπουλο και πέφτει σε κατάθλιψη

Η σκωτσέζικη BrewDog ξεκινάει την παρασκευή αντισηπτικού στο αποστακτήριο της