121 χρόνια μετά βρέθηκε σοκολάτα και μάλιστα με βασιλική καταγωγή! Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ακόμη πως αυτή η σοκολάτα είχε δοθεί σε στρατιώτη κατά τον δεύτερο πόλεμο των Μπόερς.

Αρχικά να πούμε, πως όσο περίεργο και να φαίνεται η σοκολάτα βρίσκεται ακόμα στην πρωτότυπη συσκευασία της και βρέθηκε στο Όξμπουργκ Χολ στο Νόρφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σοκολάτα είχε αποθηκευτεί στη θήκη ενός στρατιωτικού κράνους που ανήκε στον όγδοο βαρόνο, Σερ Χένρι Έντουαρντ Πάστον-Μπέντινγκφηλντ, που συμμετείχε στην πολεμική σύρραξη.


Η συγκεκριμένη σοκολάτα προέρχεται από τη  Βασίλισσα Βικτόρια το 1900. Όπως αποδείχθηκε είχαν παραχθεί πάνω από 100.000 κουτάκια που περίεχε το καθένα 230 περίπου γραμμάρια σοκολάτας και το καθένα από αυτά δόθηκε στους στρατιώτες.

Ο κάθε Άγγλος που υπηρέτησε σε εκείνον τον πόλεμο είχε στη κατοχή του ένα κουτί σοκολάτας με την επιγραφή «Νότια Αφρική 1900» και τη φράση «σας εύχομαι Καλή Χρονιά», γραμμένη από τον Βασίλισσα.

Ακριβώς για αυτό, επειδή ήταν δώρο τη Βασίλισσας, πολλοί στρατιώτες αποφάσισαν να κρατήσουν τα κουτιά σοκολάτας. Άλλοι τα έστειλαν πίσω στην πατρίδα για να αποθηκευθούν σωστά. Κάπως έτσι κάποια σώθηκαν και έγινε αυτή η ανακάλυψη, η οποία δεν είναι απλώς γλυκιά, αλλά και ιστορική.

Δείτε επίσης:
Ταϊβάν: «βαφτίζονται» Σολομός για να φάνε δωρεάν σούσι!

TikTok: Η viral συνταγή για λαζάνια φούρνου χωρίς… λαζάνια

Τα ανοιξιάτικα μακαρόν είναι η νέα, γλυκιά τάση στο Instagram