Πόσα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για έναν καφέ πριν πείτε ότι είναι εξωφρενικά ακριβός; 10, ίσως 15 ευρώ; Και όμως, στο Λονδίνο ένας καφές μπορεί να σας στοιχίσει £50 ή αλλιώς περί τα 55 ευρώ!

Ένα café στο Λονδίνο υπερηφανεύεται ότι σερβίρει τον πιο ακριβό καφέ στη Μεγάλη Βρετανία, με το κάθε φλιτζάνι να κοστίζει ακριβώς £50. Πρόκειται για το «Queens of Mayfair», που άνοιξε στο Mayfair τον Μάρτιο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queens of Mayfair (@queensofmayfair) on

Όπως διαβάζουμε στον Independent (www.independent.co.uk), δεν πρόκειται για ένα τυχαίο καφέ που απλά κοστολογείται πολύ ακριβά, αλλά για αυτόν που κέρδισε το 2020 τον διαγωνισμό «Cup of Excellence» για υψηλής ποιότητας καφέδες, και δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο. Ο συγκεκριμένος καφές παρήχθη στην Αιθιοπία και κοστολογείται στα £2,000 το κιλό.

Για να καταλήξει στο φλιτζάνι ή μάλλον στα κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού όπου επιλέγουν να τον σερβίρουν στο Queens of Mayfair, οι κόκκοι καβουρδίζονται με το χέρι, ενώ σύμφωνα με τις ιδιοκτήτριες του cafe, κάθε ποτήρι μπορούν να το απολαύσουν και 2 άτομα (για να μοιραστούν και τον λογαριασμό στο τέλος!).

Οι ιδιοκτήτριες του cafe, οι αδερφές Grace και Victoria Sheppard, δηλώνουν υπερήφανες που έχουν στο μενού τους ένα τόσο εκλεκτό καφέ, για τον προσφέρουν σε πραγματικούς γευσιγνώστες.

Δείτε επίσης:
Οι νυχτερίδες θα σώσουν το κρασί του Μπορντώ;

Δείπνο με θέα τις πυραμίδες

Αεροπορική μετέτρεψε τα καθηλωμένα αεροσκάφη σε εστιατόρια!