Οι Ιταλοί μπορεί να είναι περίεργοι με τις συνταγές τους και να μην ανέχονται τις παραλλαγές τους, αλλά ποιος μπορεί να βάλει φρένο στη δημιουργικότητα; Ούτε καν ο διαχωρισμός φαγητών-γλυκών δεν αρκεί για να αποτρέψει τα περίεργα “παντρέματα”.

Το ιταλικό εστιατόριο Carosello στο Monee Ponds της Μελβούρνης αποφάσισε να κάνει την ανατροπή συστήνοντας μας τα Nutella Pasta -ταλιατέλες ζυμωμένες με κακάο δηλαδή και σερβιρισμένες με άφθονη Nutella sauce και παραδοσιακό λικέρ φουντούκι Frangelico, γαρνιρισμένες με λευκή σοκολάτα, raspberries, αμύγδαλα και ένα φύλλο μέντας.

Αφορμή για το ξεχωριστό αυτό πιάτο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών που γιορτάζετε στις 25 Οκτωβρίου, γι αυτό και τα Nutella Pasta θα κυκλοφορήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα, από τις 24 έως τις 29 του μήνα. Αν έχετε προγραμματίσει ταξιδάκι στη Μελβούρνη λοιπόν, αξίζει μια επίσκεψη για να το δοκιμάσετε.

Και μπορεί το Carosello να τιμά έτσι την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, ωστόσο αυτό το πιάτο μάλλον δεν είναι τόσο άγνωστο στους Αυστραλούς, αφού κάτι ανάλογο έχει λανσάρει ήδη και το Tella Balls Dessert Bar κοντά στο Σίδνεϊ. Τι να πούμε, περί ορέξεως… σοκολατομακαρονάδα!

Το άρθρο της εβδομάδας