Ένα γευστικό ταξίδι στην Οία της Σαντορίνης μόλις ξεκίνησε στο νέο εστιατόριο Mia’s, που βρίσκεται στο πιο διάσημο σημείο του νησιού, συνδυάζοντας καλό φαγητό και υπέροχη θέα.

Το μενού που έχει σχεδιάσει η executive chef Αυγερία Σταπάκη «παντρεύει» τις παραδοσιακές συνταγές με τη σύγχρονη γαστρονομία. Η μέρα ξεκινά από νωρίς στο Mia’s με το πρωινό, εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του μαγαζιού, στο Mia’s Balcony σερβίρονται specialty coffees, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με τοματίνια ή ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη granola και μαρμελάδα βατόμουρο, αλλά και τα  “Earlies”, όπως το Bloody Mia. Οι εξωτερικοί χώροι, το Mia’s Balcony και το Mia’s Belvedere, έχουν όμορφη θέα και είναι ιδανικά σημεία για να απολαύσει κανείς το ξακουστό σε όλους ηλιοβασίλεμα της Οίας, πίνοντας ένα signature cocktail – όπως «Mia’s Tai» και το «Sanoudou»- που περιέχουν ελληνικά προϊόντα όπως μαστίχα, χαμομήλι, Κίτρο Νάξου.

Όσον αφορά το μενού, κάποια από τα πιάτα του καταλόγου είναι: σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι, τραγανό μπαρμπούνι με Κους-Κους αλλά και Σιφνέικη ρεβυθάδα με κουρκουμά, τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας. Μέσα από την ανοικτή κουζίνα, η σεφ Έλλη Μιτράι βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.

Τα πιάτα συνοδεύονται από τη λίστα κρασιού που δημιούργησε ο sommelier και σύμβουλος κρασιού Άρης Σκλαβενίτης, με περισσότερες από 270 ετικέτες από όλον τον κόσμο.

Η ιστορία πίσω από το όνομα του μαγαζιού
Το εστιατόριο αποτίνει φόρο τιμής στη γιαγιά της ιδιοκτήτριας, τη Μαρία Κυριακού- το Μία είναι υποκοριστικό της Μαρίας. Η γιαγιά της ιδιοκτήτριας είναι σύζυγος και κόρη δύο μεγάλων γιατρών που έζησαν για να βοηθούν τους ανθρώπους της Οίας. Αγαπάει πολύ την Οία και μετέδωσε την αγάπη της σε παιδιά και εγγόνια.

info
Mia’s, Οία Σαντορίνης, www.mias.gr

Δείτε επίσης:
Σελήνη: Η γεύση της Σαντορίνης

Μελιτίνια Σαντορίνης

Καναπεδάκια με φάβα Σαντορίνης και κάππαρη