Ένα ονειρεμένο σκηνικό βγαλμένο από μια άλλη εποχή υπόσχεται ένα εστιατόριο στο Παρίσι. Το όνομά του Le Train Bleu, δηλαδή το μπλε τραίνο. Στο… τιμόνι του, ο 2άστερος σεφ Michel Rostand, που υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι στη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

Μετρώντας πάνω από 120 χρόνια ιστορίας, το εστιατόριο άρχισε να λειτουργεί το 1901 ως ο μπουφές του σταθμού La Gare de Lyon. Η διεύθυνση της σιδηροδρομικής εταιρείας ήθελε να φτιάξει ένα μέρος για φαγητό με ένα στιλ που να συνδυάζει το μοντέρνο, το πολυτελές αλλά και το μυθικό στοιχείο. Το εστιατόριο μετωνομάστηκε Le Train Bleu το 1963, προς τιμήν της θρυλικής γραμμής « Paris-Vintimille » που εξυπηρετούσε τις πόλεις της Κυανής Ακτής, στη Μεσόγειο.

Το σκηνικό μαγικό και ονειρικό, με στόχο να σε ταξιδεύσει στον χρόνο και να βρεθείς στη Belle Epoque. H διακόσμηση του 1900, σαν σκηνικό ταινίας ή μυθιστορήματος. Η όλη διακόσμηση, οι πολυέλαιοι, τα πατώματα, τα έπιπλα, το έντονα χρυσό στοιχείο μάς μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση.

Το μενού επιμελείται ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin Michel Rostand. Στον κατάλογο θα βρείτε πιάτα με τιμές κατά μέσο όρο 30ευρώ/ πιάτο αλλά υπάρχουν και 4 προτάσεις a la carte μενού (49-110 το καθένα). Υπάρχει και η δυνατότητα του take away με ένα μενού (ορεκτικό-κυρίως επιδόρπιο) που κοστίζει 35ευρώ. Το Train Bleu προσφέρει και πρωινό, όπου θα βρείτε ποικιλία σε ροφήματα, καφέδες, αρτοσκευάσματα, ενώ υπάρχουν και εδώ 3 επιλογές μενού a la carte στην τιμή των 35 ευρώ κατά μέσο όρο. Στο μπαρ θα βρείτε το signature cocktail του σε μπλε απόχρωση, στην τιμή των 16 ευρώ.


Μια εμπειρία που ενδεχομένως αξίζει να δείτε από κοντά, αν βρεθείτε στο Παρίσι και ψάχνετε κάτι διαφορετικό. Μπορείτε να επιλέξετε είτε το πρωινό είτε το μπαρ, οπότε η εμπειρία θα σας βγει και πολύ πιο οικονομικά! Μάλιστα, το μέρος αυτό έχει αποτελέσει και σκηνικό σε ταινίες, όπως το Νikita και η Place Vendome.

Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ, ενώ έχει bar lounge, για καφέ και ποτό και εστιατόριο.

info
Le Train Bleu, Paris, Gare de Lyon, Place Louis Armand Tηλ:: +33 1 43 43 09 06, https://www.le-train-bleu.com/fr/
Ωράρια Λειτουργίας:
Bar Lounge : Καθημερινά, από τις 7:30 έως 22:30
Εστιατόριο: Καθημερινά από τις 11:15 à 14:30 και από τις 19:00 μέχρι και 22:30