Ο Χάρης Παπαβλασόπουλος και ο Στράτος Ευστρατίου, μόνιμοι κάτοικοι Μπέφαστ πια, αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση με ελληνικά προϊόντα, μιας και οι βαλίτσες με τρόφιμα από την Ελλάδα άδειαζαν γρήγορα. Έτσι, δημιούργησαν το Greek Magazaki, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και κλασικά νοσταλγικά προϊόντα ελληνικών εταιρειών.

«Ξεκινήσαμε να φέρνουμε στις βαλίτσες μας από Ελλάδα μια και δυο φορές το χρόνο που την επισκεπτόμασταν για διακοπές, ελληνικά αγαπημένα προϊόντα. Από ελαιόλαδο, τραχανάδες και παξιμάδια μέχρι κάθε λογής σοκολάτες που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ και που μας θύμιζαν τα όμορφα παιδικά μας χρόνια. Ήδη κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, στις μαζώξεις για international dinner nights είδαμε ότι οι ελληνικές γεύσεις άρεσαν και σε άτομα άλλων εθνικοτήτων αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό, κάτι που μας έκανε να αναλογιστούμε πώς αν υπήρχε κάποιο μαγαζί ή κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα από όπου θα μπορούσε κανείς να προμηθεύεται ελληνικά προϊόντα αυτό σίγουρα θα είχε απήχηση στον κόσμο», αναφέρει ο Χαρης Παπαβλασόπουλος.

Το Greek Magazaki δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει αυθεντικά ελληνικά προϊόντα σε Έλληνες που ζουν εκεί, αλλά και να δώσει σε άτομα άλλων εθνικοτήτων και στους Ιρλανδούς/Βρετανούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τη μαγεία και μοναδικότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

Το διαδικτυακό κατάστημα άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2020 και πηγαίνει πολύ καλά. Παρά τις πολύ διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του ντόπιου πληθυσμού, το Greek Magazaki έχει σταθερή και συχνή πελατεία. To γεγονός άλλωστε αλλά και η ευκολία του να μπορείς με ένα κλικ να έχεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στην πόρτα σου, εκτιμάται ιδιαίτερα από το κοινό.

Η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίζεται συνεχώς. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων προμηθευτών από την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στη ποιότητα και δεν παραλείπουν σε κάθε τους ταξίδι στη χώρα, να τους συναντούν από κοντά.

Μελλοντικά σχέδια; Να γίνει ένα άνοιγμα προς είδη ψυγείου/κατάψυξης και αλκοολούχα ελληνικά ποτά.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Greek Magazaki στο www.greekmagazaki.co.uk

Δείτε επίσης:
Από βιομηχανικός σχεδιαστής στο Παρίσι ελαιοπαραγωγός στην Κέρκυρα

Ο μεγαλύτερος παραγωγός χελιού στην Ελλάδα είναι από ένα άγνωστο χωριό του Αμβρακικού

Τα χιώτικα βιολογικά βότανα που έκανε διάσημα μια 26χρονη παραγωγός με μεταπτυχιακό στη γεωπονία

Το άρθρο της εβδομάδας