Το φινετσάτο εστιατόριο του κορυφαίου Ιταλού Μάσιμο Μποτούρα Gucci Osteria da Massimo Bottura, ήταν από τα εστιατόρια που ξεχώρισαν στην τελετή ανακοίνωσης του ιταλικού Οδηγού Michelin για το 2020 στη Φλορεντία.

Το εστιατόριο των 30 θέσεων με το κομψό καλλιτεχνικό στυλ που άνοιξε σχεδόν πριν από δύο χρόνια στην Piazza della Signoria, στη Φλορεντία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του πολυβραβευμένου Ιταλού σεφ Μάσιμο Μποτούρα και του παιδικού του φίλου Μάρκο Μπιτσάρι, διευθύνοντα συμβούλου του οίκου Cucci. Πρόκειται για ένα χώρο του οποίου οι ιδιοκτήτες μοιράζονται την αγάπη τους για την κουλτούρα του φαγητού και τη μόδα.

Τα ηνία της κουζίνας ως chef de cuisine έχει αναλάβει η μεξικανή Καρίμ Λόπεζ, σεφ με εμπειρία σε κορυφαία πολυβραβευμένα εστιατόρια όπως το Noma στη Δανία, το Mugaritz στην Ισπανία, το Central στο Περού, το Pujol στο Μεξικό κ.ά. Το μενού που προτείνει εμπνέεται από τη διεθνή καριέρα και τα γαστρονομικά ταξίδια της σεφ, τις διεθνείς καταβολές της ομάδας της αλλά και το πάθος της για την τέχνη και τη μουσική. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο προκαλεί την παραδοσιακή αντίληψη της ιταλικής κουζίνας με δημιουργικές διασκευές κλασικών πιάτων. «Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Είμαστε φίλοι με το Μάρκο εδώ περισσότερα από 40 χρόνια και αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή γιατί αναγνωρίζεται το όραμα που είχαμε με την οικογένεια του Gucci. Ο Αλεσάντρο Μικέλε δημιούργησε έναν υπέροχο χώρο ενώ η υποστήριξή του μάς έχει δώσει ακόμα περισσότερη έμπνευση», αναφέρει ο Μάσιμο Μποτούρα.

Το Gucci Osteria βρίσκεται στο Gucci Garden, στο αρχαίο Palazzo della Mercanzia στη Φλορεντία. Ο Αλεσάντρο Μικέλε είναι ο δημιουργικός διευθυντής του σχεδιασμού του χώρου ενώ στο Palazzo della Mercanzia φιλοξενούνται καλλιτεχνικές εκθέσεις με memorabilia και έργα εναλλακτικής τέχνης.

info
Gucci Osteria, Piazza della Signoria, 10, 50122 Firenze FI, Italy, gucci.com/us/en/store/osteria-bottura

Το άρθρο της εβδομάδας