Πλησιάζει η άδεια του Πάσχα και δεν έχετε αποφασίσει πού θα πάτε; Σας έχουμε μια πρόταση, που δεν συγκαταλέγεται στους κλασικούς πασχαλινούς προορισμούς: τη Λάρισα. Γιατί να την προτιμήσετε; Είναι μια όμορφη, γραφική πόλη, με δυο πανέμορφες πλατείες, ζωντάνια και κόσμο, γεμάτη καφετέριες και εστιατόρια. Παράλληλα, με αφετηρία την πόλη της Λάρισας, μπορείτε να κινηθείτε στους γύρω δήμους, τον Τύρναβο, τα Τέμπη, την Ελασσόνα αλλά και να περιηγηθείτε σε όλη τη Θεσσαλία, πηγαίνοντας προς Τρίκαλα, Μετέωρα και φυσικά στη Λίμνη Πλαστήρα.

Εμείς εδώ θα περιοριστούμε στη Λάρισα και τα μικρά μυστικά της, τους γραφικούς δήμους, τα ορεινά χωριά, τα τοπικά της προϊόντα, αλλά και την ιστορία της που μετρά πολλούς αιώνες. Χαρακτηριστικά της: το τσίπουρο (με ή χώρις γλυκάνισο), ο καφές αλλά και οι πολύ γενναίες ποσότητες φαγητού!

Για καφέ στην πόλη του καφέ
Το κέντρο της Λάρισας είναι γεμάτο καφετέριες που σφύζουν από ζωή, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι και φοιτητούπολη. Δεν είναι τυχαίο ότι την ονομάζουν πόλη του καφέ! Το αγαπημένο μέρος για τους απανταχού λάτρεις του συγκεκριμένου ροφήματος, της παρέας και της καλοπέρασης! Εδώ γεννήθηκαν αλλά και συνεχώς αυξάνονται πολλές αλυσίδες για καφέ στο χέρι, με πιο γνωστή το Μικέλ, που έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Άλλες είναι οι εξής: Sicily, Detox, Bruno, Franklin. H… αγάπη των Λαρισαίων για τις αλυσίδες δεν περιορίζεται εδώ. Το Ras Ramblas -γνωστό για όχι μόνο για τον καφέ του αλλά και για τα πρωινά και τα brunch του- μετρά 3 μαγαζιά στην πόλη.

Ωστόσο, ο καφές που ξεχώρισα στο ταξίδι μου στη Λάρισα φτιάχνεται σε ένα μικρό μαγαζάκι, σε αποχρώσεις του πράσινου, το Malva Καφέ, απέναντι από το ξενοδοχείο Διόνυσος. Καλός καφές, ευγενικό και πολύ πρόθυμο προσωπικό. Και το σημαντικότερο: όταν επιστρέψαμε την επόμενη μέρα να πάρουμε καφέ, τα κορίτσια θυμόντουσαν τι καφέ έπινε ο καθένας μας! Με όλες τις παραξενιές μας! Άλλος ήθελε γάλα στον εσπρέσο, άλλος έπινε φυτικό γάλα. Κι όμως είχαν «καταχωρήσει» τις προτιμήσεις μας! Και επειδή στη Λάρισα πολλά καφέ είναι αλυσίδες, θα βρείτε Malva και στα Βριλήσσια και στη Γλυφάδα, στην Αθήνα.
Μalva Λάρισα, Λάμπρου Κατσώνη 27, Λάρισα 412 23, Τηλ. 241 110 4441

Πέρα από τις αλυσίδες, στις δυο κεντρικές πλατείες αλλά και τα γύρω στενά, υπάρχουν πολλά μαγαζιά, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, όπως για παράδειγμα το Jaxx ή το Sherlock (το τελευταίο «ζωντανεύει» πολύ τα βράδια).

Ωστόσο, στη βόλτα μας -με ξεναγό και οδηγό την Κωνσταντίνα Κόντσα- ξεχώρισα 3 all day art cafe -που θα σας παρουσιάσω προσεχώς ξεχωριστά. Εδώ τα αναφέρω επιγραμματικά. Το Modi Art Cafe- Bar πήρε το όνομά του από τον γνωστό ζωγράφο Modigliani. Πρόκειται για ένα μικρό, ατμοσφαιρικό μέρος, με πίνακες του Μοντιλιάνι στον τοίχο και μια πολύ καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Ιδανικό για λάτρεις της τέχνης και όσους αγαπούν τα μικρά μαγαζιά με χαρακτήρα.
Κουμουνδούρου 3, Λάρισα

Το Kubrick Pure Social Club, στη γωνία της πλατείας , (Πρωτοπαπαδάκη 12) είναι ένας all day πολυχώρος, που λειτουργεί ως καφέ-μπαρ- εστιατόριο, ενώ διοργανώνει και διάφορα events.

Και τελευταίο και για μένα καλύτερο -λόγω της διαμόρφωσης του χώρου αλλά και της όλης φιλοσοφίας που αποπνέει: το Κλίμαξ. Ένα all day καφε-wine bar, που λειτουργεί σε πολλούς χώρους και διάφορα επίπεδα, πάντα με σεβασμό στους μη καπνιστές. Αποπνέει έναν καλλιτεχνικό αέρα, καθώς ο Γιάννης Πέτρου, ο ιδιοκτήτης του, είναι μια καλλιτεχνική προσωπικότητα και έχει φιλοτεχνήσει τόσο κάποια έργα εντός του μαγαζιού όσο και μέσα στην πόλη. Άλλωστε από κάποια σημεία του «Κλίμαξ» φαίνεται και η τοιχογραφία- αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη, που φέρει την καλλιτεχνική του σφραγίδα. Αν περιηγηθείτε στους πάνω ορόφους του Κλίμαξ, θα ανακαλύψετε έναν χώρο που ταιριάζει με τις ανάγκες της εποχής, την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση. Ένα ήσυχο μέρος για εργασία αλλά και ηρεμία, μακριά από τους θορύβους και την ένταση της καθημερινότητας. Το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον! Η ταράτσα του κτιρίου βλέπει στο αρχαίο θέατρο και χρησιμοποιείται για live, κυρίως τζαζ συγκροτημάτων. Το μαγαζί απλώνεται και σε μια μεγάλη έκταση στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Εκεί υπάρχει και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά στο εξωτερικό του μέρος, ενώ το εσωτερικό είναι πολύ όμορφα διακοσμημένο και με προσοχή στις λεπτομέρειες.
Ηφαίστου 2 & Βενιζέλου, 241 025 1108

Προφιτερόλ στο Petit amour
Ένα μικρό ροζ μαγαζάκι που δεν περνά απαρατήρητο, καθώς η βιτρίνα του σε καλεί να ανακαλύψεις τι ετοιμάζεται στο εσωτερικό του! Αν μπεις μέσα, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο καθώς  οι οι πειρασμοί απλώνονται δελεαστικά μπροστά σου! Η ειδικότης του: ένα διαφορετικό προφιτερόλ. Αντί για την κλασική σοκολάτα που το συνοδεύει συνήθως, μπορείτε να το συνοδεύσετε με δυο διαφορετικές σοκολάτες της επιλογής σας και να το γαρνίρετε με διάφορα υλικά που θα απογειώσουν ακόμη περισσότερο τη γεύση του. Επέλεξα να το συνοδεύσω με σοκολάτα φράουλα και τζαντούγια ενώ στο γαρνίρισμα έβαλα bitter και γάλακτος και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Πολύ γευστικό, χωρίς ωστόσο να είναι λιγωτικό. Θα το βρείτε σε 3 μεγέθη (το ατομικό είναι μια αρκετά γενναιόδωρη μερίδα) και σε πολύ λογική τιμή. Στο μαγαζί θα βρείτε επίσης και άλλα γλυκίσματα, αλλά σίγουρα θα σας τραβήξει το μάτι η πληθωρικού μεγέθους καριόκα. Αξίζει να τη δοκιμάσετε, μοιάζει εντελώς σπιτική, μου ξύπνησε μνήμες από γλυκά τις γιαγιάς.
Παπακυριαζή 23, Λάρισα, Τηλ. 241 301 812

Για φαγητό

Λούκουλος
Όποιος επισκεφθεί τη Λάρισα, δεν νοείται να μην πάει για τσίπουρα. Και ο πιο ειδήμων στους τσιπουρομεζέδες είναι ο Λούκουλος! Ένα μυστικό που μοιράστηκε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του, ο κος Θεοδόσης, είναι ότι για να απολαύσετε τις σπεσιαλιτέ του πρέπει να πάτε εκεί μεσημέρι. Γιατί το βράδυ θα βρείτε κυρίως -πεντανόστιμα κατά τα άλλα και σε πολύ γενναιόδωρες μερίδες-κρεατικά. Οι κλασικοί τσιπουρομεζέδες είναι κυρίως ψαρικά και θαλασσινά, τα οποία προμηθεύεται από συγκεκριμένους ψαράδες και δεν είναι ίδια κάθε μέρα, εξαρτάται τι θα βρει φρέσκο. Η σπεσιαλιτέ του, όπως μας είπε, είναι το νωπό χταπόδι ενώ στους μεζέδες συγκαταλέγονται και διάφορα μαγειρευτά. Τώρα, στο ερώτημα «με» ή «χωρίς» γλυκάνισο στο τσίπουρο, οι Λαρισαίοι απαντούν κυρίως «με», σε ποσοστό 70-30, όπως μας είπε. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί τους. Εσείς;
Και μετά τα τσίπουρα και τις κρεατοφαγίες ή τις ψαροφαγίες, έρχονται οι λουκουμάδες, με μέλι ή με σοκολάτα! Εξαιρετική επιλογή!
Βενιζέλου 129, Λάρισα , Τηλ. 241 053 2672

Κίτρινα Γάντια
Ωραίο περιβάλλον, πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση- ιδιαίτερα στο εσωτερικό του- εξυπηρετικό προσωπικό και ωραίες γευστικές προτάσεις. Για ορεκτικά, πέρα από διάφορες σαλάτες, επέλεξα τάκος με λαχανικά και κοτόπουλο: ωραίο στήσιμο και αρκετά γευστικό πιάτο. Εδώ ξεχώρισα το κυρίως, ένα ψαρονέφρι με μια σος από μαύρα πιπέρια -μια παραλλαγή του γαλλικού  steak au poivre. Ωραία ψημένο το ψαρονέφρι και αρκετά ενδιαφέρουσα η σος, αρκετά καυτερή, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό – με είχαν άλλωστε προειδοποιήσει για αυτό. Το ρύζι που το συνόδευε του ταίριαζε πολύ αρμονικά.
Φιλελλήνων 44, Λάρισα 412 21, 241 025 2699

Φρούριο
Το Φρούριο είναι ένας τεράστιος χώρος που λειτουργεί ως καφέ-μπαρ- εστιατόριο αλλά και χώρος εκδηλώσεων. Πολύ όμορφος μέρος, ιδανικό για άνοιξη και για καλοκαίρι, για ποτάκι, με καλή παρέα. Και στο εσωτερικό του όμως είναι πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό, ενώ το φαγητό -με ελληνικές και ιταλικές επιδράσεις- είναι πολύ νόστιμο -τουλάχιστον αυτά που δοκίμασα. Το πιάτο που ξεχώρισα εδώ ήταν η τρίχρωμη κινόα με γαρίδες, ενώ μου άρεσαν πολύ τα νιόκι αματριτσιάνα. Νόστιμη ήταν και η σφακιανή τυρόπιτα. Όπως μας ενημέρωσαν οι ντόπιοι, το μέρος φημίζεται για την πίτσα του. Ωραίο ψήσιμο, προσεγμένη εμφάνιση αλλά δεν ήταν στις αγαπημένες μου επιλογές. Για κυρίως, έφαγα και εδώ ψαρονέφρι, με μια ελαφριά σος, το οποίο ήταν αρκετά νόστιμο ενώ λάτρεψα τις baby τραγανές πατάτες που το συνόδευαν.
Λόφος Φρουρίου, Λάρισα, Τηλ. 2410 251707

Βόλτες σε όλη την περιφερειακή ενότητα

Αγιά- Μεταξοχώρι- Μεγαλόβρυση
Όταν βρεθείτε στη Λάρισα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη γραφική Αγιά με τα διάφορα αρχοντικά της, που δεν βρίσκεται παρά μόλις 3ο λεπτά με το αυτοκίνητο. Μάλιστα, αν δεν θέλετε να μείνετε στο κέντρο της Λάρισας, η Αγιά θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για να βρείτε κατάλυμα. Είναι κέντρο πολλών περιπατητικών διαδρομών ενώ τα γύρω χωριά -τα οποία είναι προσβάσιμα και με τα πόδια μέσω διαδρομών- είναι πολύ γραφικά. Λάτρεψα το Μεταξοχώρι. Αξίζει να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και την παρέα σας να απολαύσετε λίγο τη βόλτα σε αυτό το γραφικό χωριό. Και στη συνέχεια να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στο ποτάμι και να χαλαρώσετε δίπλα στη φύση. Σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το Πνευματικό Κέντρο, όπου μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς εκτρέφουν τους μεταξοσκώληκες. Πάνω από το Μεταξοχώρι, σε υψόμετρο 600μ., στις πλαγιές του Κίσσαβου, είναι το Μεγαλόβρυσο Αγιάς. Εκεί, φάγαμε στην ταβέρνα της περιοχής, τη Νιβόλιανη. Οι μερίδες πολύ γενναιόδωρες και εδώ. Πολύ νόστιμη η παραδοσιακή χορτόπιτα. Δοκιμάσαμε αγριογούρουνο με πατάτες τηγανητές. Πολύ ωραία μαγειρεμένο, το κρέας του είχε μαλακώσει αρκετά. Εδώ ο πρόεδρος του χωριού μας άνοιξε την πόρτα και είδαμε το παλιό Δημοτικό Σχολείο, όπου είδαμε παλιές φωτογραφίες της περιοχής. Μπήκαμε και σε μια σχολική τάξη, όπου έχουν συγκεντρώσει παλιά θρανία, χάρτες, αντικείμενα φυσικο-χημείας, σε ένα μικρό «ταξίδι» στο κοντινό μας παρελθόν.

Δήμος Τεμπών
Όταν ακούμε τη λέξη «Τέμπη» το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, χτισμένο πάνω στον βράχο, ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Ωστόσο, ο δήμος Τεμπών έχει πάρα πολλά όμορφα μέρη, τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε.

Στο δήμο Τεμπών επισκεφθήκαμε δυο χωριά που διεκδικούν την ονομασία «Μικρό Παρίσι της Ελλάδας». Όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά κυρίως για την αυτάρκεια των κατοίκων της. Μιλάμε για τη Ραψάνη και για τον Πυργετό, όπου δοκιμάσαμε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τους Συλλόγους Γυναικών.

Στη Ραψάνη για παραδοσιακά τοπικά εδέσματα
Μας υποδέχτηκε ο γλυκύτατος πρόεδρος της κοινότητας κος Ζήλος Δημήτρης, μαζί με τον σύλλογο γυναικών, που είχαν ετοιμάσει για εμάς ένα πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, όπως ο πλαστός, τα σαρμαδάκια, οι ταραμοκεφτέδες. Φυσικά από το τραπέζι δεν έλειπαν τα τσίπουρα. Αυτό που με εντυπωσίασε γευστικά ωστόσο ήταν μια γλυκιά πίτα με καρύδι. Αν βρεθείτε εκεί, αξίζει να τη δοκιμάσετε. Δεν είναι καθόλου λιγωτική, ούτε σιροπιαστή- προσωπικά δεν προτιμώ τα σιροπιαστά γλυκά- ενώ το καρύδι «ακούγεται» ακριβώς όσο πρέπει.
Δυστυχώς, παρόλη τη θερμή υποδοχή και τις γευστικές λιχουδιές, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάτσουμε για πολύ στη Ραψάνη. Η πρώτη άποψη μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, τόσο για την ομορφιά του χωριού όσο και για τη φιλοξενία των κατοίκων.

Στον Πυργετό για λικέρ ακτινίδιο
Άλλη μια μάζωξη του Συλλόγου των Γυναικών της περιοχής στήθηκε στην πλατεία του χωριού για την υποδοχή μας. Εδώ είχαν στηθεί τραπέζια γεμάτα παραδοσιακά πιάτα, φαγητά και γλυκά. Τι ξεχώρισα; Την κουλούρα του γάμου, το φρέσκο ψωμί, το λικέρ ακτινίδιο και τα… κόλλυβα. Όπως μας εξήγησε η κυρία Κατερίνα, η κουλούρα του γάμου είναι ένα τεράστιο γλυκό ψωμί που φτιάχνει η πεθερά για τη νύφη της. Το «φοράει» στο κεφάλι και την υποδέχεται χορεύοντας. Κάποιοι το τηρούν ακόμα το έθιμο. Το ψωμί είτε το φτιάχνουν μόνες είτε το βρίσκουν στον φούρνο του Δημήτρη Καραβανά, όπου θα βρείτε και πολύ νόστιμο παραδοσιακό χειροποίητο ψωμί, που το ετοιμάζει με μεράκι. Η κα Κατερίνα μάς μίλησε επίσης και για τα παραδοσιακά κόλλυβα που φτιάχνει, στα οποία είναι ειδική! Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο απ’ όλα γευστικά ήταν το λικέρ ακτινίδιο που δοκίμασα από τα χεράκια της κυρίας Μαρίνας. Η περιοχή έχει πολλά ακτινίδια, τα οποία θα τα βρείτε σε μαρμελάδες, σε γλυκό του κουταλιού αλλά και σε λικέρ. Όταν βρεθείτε στην περιοχή ψάξτε την κυρία Μαρίνα για να σας φτιάξει!

Τύρναβος
Εδώ επισκεφθήκαμε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, όπου μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου ο πρόεδρός του, κος Βαγγέλης Σίκαλος. Η πιο γνωστή ποικιλία της περιοχής είναι το Μοσχάτο Τυρνάβου, το οποίο άλλωστε είναι και για εμάς γνωστή και αγαπημένη ποικιλία. Το οινοποιείο επισκέπτονται συχνά σχολεία και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ενώ τα κρασιά που παράγει διοχετεύονται κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με μεγάλους πελάτες τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Κίνα. Το αποστακτήριο του τσίπουρου βρισκόταν σε άλλες εγκαταστάσεις και η περίοδος που το επισκεφθήκαμε δεν ήταν η κατάλληλη για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του. Εδώ όμως είναι ενδεχομένως το μοναδικό αποστακτήριο όπου θα βρείτε ούζο  από σταφύλια!

Ελασσόνα

Τσαριτσάνη
Ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό του δήμου Ελασσόνας. Μας υποδέχτηκε ο κος Θάνος Βαθράκης, που μας μίλησε για τον Πύργο Μάμτζου που δεσπόζει στην περιοχή αλλά και για την Οικονόμειο Σχολή, που λειτουργεί μέχρι και σήμερα ως σχολείο. Ο πύργος Μάμτζου έχει καταχύστρες, από όπου έριχναν καυτό λάδι στους εχθρούς. Το πιο ενδιαφέρον σημείο του χωριού είναι το λαγούμι. Είναι σκεπασμένο και κλειδωμένο, οπότε για να το δείτε μέσα θα πρέπει να μιλήσετε με τους ντόπιους. Στο μέρος αυτό επίσης υπάρχει η πλατεία Σοφίας Βέμπο. Εδώ έζησε αρκετά μεγάλη περίοδο της ζωής της καθώς ο πατέρας της δούλευε στα καπνά. Δεν κάτσαμε πολύ στην Τσαριτσάνη, αλλά οι ντόπιοι μας έδειξαν πού μπορούν να φάνε όσοι πηγαίνουν εκεί: Τα «5Φ» (Φέρε φίλους φάε φύγε) και το «Αυλή με θέα». Εδώ επίσης, σύμφωνα με τους ντόπιους, θα βρείτε μια από τις πιο ξακουστές πουτίγκες της Λάρισας, στο ζαχαροπλαστείο του Νυχούλη.

Για μελιτζανόπιτα στο Λιβάδι
Ένα ακόμη γραφικό χωριό της Λάρισας. Σε υψόμετρο 1180 μ., το Λιβάδι βρίσκεται στα σύνορα του Ν. Λάρισας και του Ν. Πιερίας. Αν και τις μέρες που βρέθηκα εκεί έκανε ζέστη, όταν ανεβήκαμε στο Λιβάδι, βρήκαμε χιόνι! Η περιοχή είναι η γενέτειρα του Γιωργάκη Ολυμπίου, Αγωνιστή της ελληνικής Επανάστασης. Κι εδώ βρεθήκαμε στον Σύλλογο γυναικών, που λειτουργεί καθημερινά ως εστιατόριο. Οι επισκέπτες μπορούν να φάνε εδώ ό,τι έχουν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου. Τα στάνταρ; Οι πίτες και τα γλυκά του κουταλιού. Εδώ δοκίμασα μια πολύ γευστική νηστίσιμη μελιτζανόπιτα με διπλά χειροποίητα φύλλα και στο εσωτερικό της, αλλά και γλυκό του κουταλιού καρπουζάκι, που γίνεται από τη φλούδα μικρού καρπουζιού. Επίσης, αν βρεθείτε το Πάσχα στην περιοχή δοκιμάστε τη μαγειρίτσα τους.

Για φαγητό στο Σταφύλι
Γνωστό για τους τσιπουρομεζέδες του το συγκεκριμένο μαγαζί, επέλεξε να μας υποδεχτεί με πιο κλασικά πιάτα, όχι ιδιαίτερα παραδοσιακά, αν εξαιρέσουμε την πολύ νόστιμη χορτόπιτα που φάγαμε, αλλά και τα πολύ νόστιμα ψητά λαχανικά, που τα συναντήσαμε και στον Λούκουλο ως μεζέ. Ο ντάκος και η ποικιλία κρεατικών ήταν μεν πολύ νόστιμα αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα να δοκιμάσω στο συγκεκριμένο μέρος! Ωστόσο, η διακόσμηση, οι ζεστοί ιδιοκτήτες και το προσωπικό και ο αέρας φιλοξενίας που απέπνεε το μαγαζί, θα με έκαναν σίγουρα να ξαναπάω στο συγκεκριμένο μέρος.

Eυχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικώς τον Περιφερειάρχη κο Γιάννη Μπουτίνα όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη κο Βασίλειο Πίνακα, αλλά και τον δήμαρχο Τεμπών κο Γιώργο Μανώλη όσο και τον πρόεδρο της Ραψάνης κο Ζήλο Δημήτρη.