Στην περιοχή της Μέσης Κέρκυρας, ανάμεσα στο Κομπίτσι και τα Καρουμπάτικα, η αναλύτρια συστηµάτων πληροφορικής και συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «Αναζητώντας τις κανκιόφολες της Κέρκυρας» Βασιλική Καρούνου, έχει στήσει τον Ambelona Corfu, ένα μαγικό αγρόκτημα με αμπέλια, μουσείο ελαιουργίας και αμπελουργίας και ένα εστιατόριο με μακρόστενα τραπέζια κάτω από ψηλές αλέες, σε ένα νοσταλγικά κινηματογραφικό σκηνικό που θυμίζει Τοσκάνη.

H ίδια παρασκευάζει τα χειροποίητα προϊόντα Acordo (μεταξύ άλλων, φτιάχνει την περίφημη κερκυραϊκή μουστάρδα Ντόλτσε –πολτός από κυδώνια, μήλα, αχλάδια, μέλι, περγαμόντο, ξινονέραντζο, μουστάρδα και θαλασσινό αλάτι–, πατέ κρεμμυδιών με κατσικίσιο λαδοτύρι και θυμάρι, τσάτνεϊ νωπών σύκων και λικέρ κυδώνι ή περγαμόντο). Το (ανοιχτό μόνο από Τετάρτη έως Παρασκευή) εστιατόριο είναι ένα αλά καρτ θαύμα με κερκυραϊκές ρετσέτες βενετσιάνικων επιρροών, όπως το φρικαντό (μοσχάρι μαγειρεμένο σε λευκό κρασί με κρεμμύδια, καρότα, σέλινο και μπαχαρικά που συνοδεύεται με ζυμαρικά), το χοιρινό ντόλτσε γκάρμπο (μαγειρεμένο με κρασί, ξίδι, κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, γαρίφαλο και μαύρη ζάχαρη) και το αρνί καβραμάν (μαγειρεμένο σε κρασί με πολύ μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδια και ντομάτα). Υπάρχει βέβαια και η κερκυραϊκή τριπλέτα (μπουρδέτο, παστιτσάδα και σοφρίτο), όπως και η κερκυραϊκή πουτίγκα με σάλτσα ζελέ σταφύλι, φράουλα και μαρμελάδα. Επίσης, διοργανώνονται γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής.

info
Ambelonas Corfu, Καρουμπάτικα, τηλ. 6932158888