Προτάσεις προς τους επισκέπτες της πόλης που φημίζεται για τη γεύση της, αλλά έχει πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά.

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που πάντα έρχεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα ήθελα -για να μπορέσω να την απολαύσω όπως θα ήθελα, αργά και βασανιστικά δηλαδή- και πρέπει πολύ γρήγορα να σχεδιάσω αυτές τις πολύτιμες διακοπές… στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Με το πέρασμα των χρόνων έχω κατασταλάξει στα «αγαπώ», «δεν αγαπώ» -βλέπετε, ου γαρ έρχεται μόνο του, οπότε η σύνταξη λίστας περιέχει κλασικές αξίες αλλά και new entries, τα οποία, τις περισσότερες φορές, βασίζονται σε trends. Αυτής της πόλης τής πηγαίνουν τα Χριστούγεννα, λοιπόν. Έχει και αυτό το κρύο που κάνει λίγο Ευρώπη -μαζί με υγρασία κάνουν το καλύτερο δέρμα να ξέρετε-, έχει και αυτούς που επιστρέφουν για τις γιορτές, αλλά και τους καινούριους επισκέπτες που την προτιμούν γιατί ξέρουν ότι σίγουρα θα φάνε και θα πιούνε καλά, είναι στολισμένη πάντα ώστε να προκαλεί συζητήσεις στα πρωινά και μεσημεριανά καφέ, έχει μια μουσική στον αέρα που σε ωθεί να κάνεις την υπέρβαση και, ναι, να αγοράσεις εκείνο το αρωματικό κερί από το μικρό κατάστημα σε κείνη τη γωνία στο κέντρο, αλλά και να συνοδέψεις το shopping σου με ένα ποτήρι λευκό κρασί στο σούπερ δημοφιλές καφέ/μπαρ του κέντρου. Τι άλλο κάνει το καλύτερο mix; Τα χριστουγεννιάτικα γαστρονομικά βήματά μου στην πόλη σε έναν απλό δεκάλογο, χωρίς σειρά προτεραιότητας:


Η Παλιά Αθήνα

Τα κλασικά
Επιβάλλεται ένα δείπνο στην Παλιά Αθήνα. Κρεατο-lover ταβέρνα όπου η ποιότητα του κρέατος αγγίζει τον μύθο, όπως και η λίστα κρασιών που προξενεί συγκίνηση. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν την αγάπη μου για τη Μούργα. Θα σας πω ότι ιδανικό τραπέζι για παρέα μεγάλη είναι το μεγάλο μοναστηριακό στην αίθουσα #2. Ρωτήστε. Ως foodie –ας αποκαλέσω τον εαυτό μου έτσι γιατί ακούγεται πιο κομψό–, διαλέγω πάντα ασχέτως γιορτής και σχόλης μια βραδιά στον Νέο Γαλέριο. Με ηρεμεί η φασαρία αυτού του μέρους – σχήμα οξύμωρο, όμως περισσότερο με φτιάχνει το γεγονός ότι πίνω ένα απλό τσίπουρο συνοδεία όπερα ή ροκ. Σίγουρα, Βογατσικού 3. Όταν ανεβαίνουν και οι Αθηναίοι κουμπάροι μου, aka #koubs, πάντα πηγαίνουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στο καλύτερο ίσως μπαρ της πόλης. Ναι, το Όμικρον για παραμονή μεσημέρι (και για πάντα δηλαδή) αποτελεί στάση-γαστρονομικό σταθμό και ωδή στην απόλαυση. Και φυσικά Local για μεσημεριανό καφέ μετά το shopping. Εναλλακτικά, Γορίλας για νωρίς το απόγευμα και πριν ξεκινήσει ο χαμός. Χριστουγεννιάτικα foodie ψώνια στο Έργον. Μάλιστα, μέρος του μενού στο τραπέζι που κάνω σπίτι μου ψήνεται εκεί, το παίρνω έτοιμο και το σερβίρω. Άνεση και ξεκούραση! Οι βραδιές δεν θα ήταν ίδιες αν δεν υπήρχε το carrot και chocolate cake από τη Sugarela και ο χριστουγεννιάτικος κορμός της.

Το Casablanca είναι από τα μπαρ που πρέπει να επισκεφθείτε

Τα καινούρια για φέτος:
Casablanca: τo καινούριο μπαρ στο εμβληματικό κτίριο είναι από τα must-go. Θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε τους UMA Chefs Home Experience. Τραπέζι για φίλους σε σπίτι που δεν είναι το δικό σου -άρα παραμένει τακτοποιημένο. And a bonus: Καφέ και deli shopping στο Urban Deli Thessaloniki διότι με τράβηξε το μότο τους «urban happy foods» και το γεγονός ότι αποφεύγουν μη ανακυκλώσιμα είδη. Συν, ότι μιλάνε για high quality coffee

info
Η Γεωργία Δώδου είναι σύμβουλος επικοινωνίας και PR Manager στα Sani Resort/Ikos Resort