Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…

O Πέτρος Κουμπλής, δημοσιογράφος-συγγραφέας μάς απάντησε: «Καλοκαίρι σημαίνει… τα γεμιστά της μητέρας μου – ναι, με κιμά. Τα βιώματα της παιδικής ηλικίας με οδηγούν στο να πάρω σαφή θέση στο προαιώνιο ερώτημα «με κιμά ή χωρίς». Κι επειδή είμαι παιδί του Αυγούστου, γεννημένος την πρώτη μέρα του μήνα, κάποτε στα 7 μου χρόνια ζήτησα ως δώρο γενεθλίων ένα ολόκληρο ταψί παστίτσιο, μόνο για μένα (μεταξύ μας, κατά βάθος, πάντοτε αυτό το δώρο ονειρεύομαι)».

Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ