Νικητές και χαμένοι των φετινών Όσκαρ εκτός από δώρα αξίας 100.000$, μεταξύ τους ηλεκτρονικές συσκευές και ταξίδια, «κέρδισαν» και την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα πανάκριβο γκουρμέ μενού, δημιουργία του Wolfgang Puck, επίσημου σεφ της βραδιάς.

image

Φωτογραφία Antonio Diaz

Πριν δούμε αναλυτικά το κόστος του εν λόγω μενού, να σας πούμε ότι φέτος οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι, που κανείς μας δεν έχει φάει ακόμα: ροζ σοκολάτα. Οι αγαπημένοι μας celebrities γεύτηκαν το νέο αυτό είδος σοκολάτας με τη μορφή ενός γλυκού που περιείχε μους φράουλας και ιβίσκου, κομπόστα φράουλας, κέικ βανίλιας, τυρί μασκαρπόνε και φυσικά ροζ σοκολάτα. «Ψάχνουμε για συνδυασμούς γεύσεων που θα παίζουν με μια ελαφριά οξύτητα, χωρίς να καλύπτουν τη γεύση (της σοκολάτας). Τα ροζ μούρα είναι ένας φυσικός συνδυασμός, αλλά η πρώτη μου σκέψη ήταν σαμπάνια ροζέ. Το γλυκό μας περιλαμβάνει φράουλες, τριαντάφυλλο και άνθος κουφοξυλιάς… η λουλουδάτη νότα χαρίζει ισορροπία», είπε η Monica Ng, executive pastry chef του Wοlfgang Puck Catering προσπαθώντας να εξηγήσει πώς κατάφεραν να αναδείξουν τη νέα αυτή σοκολάτα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Ford (@what_tim__saw) στις

Οι λαμπεροί προσκεκλημένοι μπορούσαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 60 πιάτα, άλλα ζεστά, άλλα κρύα, άλλα αλμυρά και άλλα γλυκά. Το κόστος βέβαια όλων αυτών, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι παρευρισκόμενοι ξεπερνούσαν τους 1500, ήταν υπέρογκο. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, θα σού πούμε πόσο κόστισαν 10 από τα πιο δημοφιλή πιάτα της βραδιάς.

1.500 αβγά ορτυκιών: 1.725$
250 αστακοί: 3.125$
136 κιλά βοδινό Miyazaki wagyu: 4.800$
45 κιλά φιλέτα βοδινού: 9.200$
1 τόνος κουβερτούρα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο: 17.627.27$
15 κιλά μαύρη τρούφα: 27.994.40$
13 κιλά βρώσιμη χρυσή σκόνη: 28.500$
15 κιλά χαβιάρι: 34.716$
2.400 μπουκάλια κρασί Francis Ford Coppola: 64.800$
1.500 μπουκάλια σαμπάνια Piper-Heidsieck: 149.955$

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr