Η βασιλική οικογένεια περνά παραδοσιακά τις γιορτές, όπως όλοι μας άλλωστε, και γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο και γευστικό οικογενειακό γεύμα. Οι παραδόσεις όμως δεν σταματούν μόνο στο μενού του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, αλλά συνεχίζονται και μετά από αυτό.

Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ, Darren McGrady, μετά το γιορτινό γεύμα, η οικογένεια μαζεύεται γύρω στις 3μμ για να παρακολουθήσει «μαζί» με το υπόλοιπο έθνος το λόγο της Βασίλισσας. Ύστερα πίνουν το καθιερωμένο απογευματινό τους τσάι, το οποίο και συνοδεύουν με πλήθος εδεσμάτων από τον μπουφέ. Το βράδυ ξαναμαζεύονται όλοι για να απολαύσουν τα 15-20 πιάτα ενός εντυπωσιακά στημένου μπουφέ. Πριν φάνε, όπως αποκαλύπτει ο Darren, ο σεφ συγκεντρώνονται στην τραπεζαρία, όπου η Βασίλισσα τους σερβίρει ένα ποτό και κάνει πρόποση στην υγειά του. «Αυτή είναι η μόνη φορά που ο σεφ πηγαίνει στην τραπεζαρία και πίνει ένα ποτήρι ουίσκι με τη βασιλική οικογένεια. Είναι μία από τις αγαπημένες παραδόσεις του σεφ», λέει.

Τις δικές τους παραδόσεις έχουν όμως και την παραμονή των Χριστουγέννων. Μετά το απογευματινό τους τσάι, ανοίγουν τα δώρα τους, ένα καθαρά γερμανικό έθιμο, που έχουν κρατήσει από τους προγόνους τους.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr