Δεν είναι λίγες οι φορές που η Βικτόρια Μπέκαμ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των δημοσιογράφων, καθώς την κατηγορούν πως είναι κακό πρότυπο για τις νεαρές γυναίκες εξαιτίας της υπερβολικά αδύνατης σιλουέτας της. Παρά τις φήμες περί νευρικής ανορεξίας, η ίδια υποστηρίζει πως ακολουθεί έναν πολύ υγιεινό τρόπο διατροφής, που εκτοξεύει το μεταβολισμό της στα ύψη και τη βοηθά να διατηρεί τη σιλουέτα της.

Η διατροφή της
Το θρεπτικό συστατικό-κλειδί στη διατροφή της είναι η πρωτεΐνη, η οποία δεν λείπει από κανένα γεύμα της. Ξεκινά τη μέρα της με μία χορταστική ομελέτα με αβοκάντο, ντομάτα και κρεμμύδια, που της χαρίζει την απαραίτητη ενέργεια για να απανταπεξέλθει στο απαιτητικό της πρόγραμμα. Για μεσημεριανό επιλέγει κάποιο είδος άπαχου κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το οποίο και συνοδεύει συνήθως με μια δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα και/ ή μια σούπα λαχανικών. Το βράδυ τής αρέσει να τρώει ελαφριά και γι’ αυτό επιλέγει βραστά λαχανικά και μια σούπερ υγιεινή σούπα με λίγο αλάτι. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως και γενικά οι υδατάνθρακες έχουν μικρή θέση στο διαιτολόγιό της και η κατανάλωσή τους περιορίζεται μόνο στις μέρες που γυμνάζεται. Παρά το αρκετά αυστηρό πρόγραμμα διατροφής της, η ίδια υποστηρίζει πως ορισμένες φορές ενδίδει σε «αμαρτωλούς» γευστικούς πειρασμούς. Η αλήθεια είναι πως δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αν λάβουμε υπόψη μας πως την… ακραία υγιεινή τούρτα που είχε στα γενέθλιά της.

Η γυμναστική της
Όπως έχει δηλώσει, δεν χάνει καμία προγραμματισμένη προπόνησή της στο γυμναστήριο, με το pilates να είναι το αγαπημένο της είδος γυμναστικής. Συνήθως γυμνάζεται 4 φορές τη βδομάδα από μία ώρα για να διατηρεί το δείκτη της ζυγαριάς ακριβώς εκεί που θέλει.