Φαίνεται δεν είμαστε οι μόνες που κάνουμε αποτοξίνωση αυτή την περίοδο. «Μαζί» μας στον αγώνα κατά του ενοχλητικού φουσκώματος και η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η οποία, σε αντίθεση με άλλους celebrities, αντί να πίνει μόνο χυμούς, τρώει πεντανόστιμες και θρεπτικές σαλάτες.

«Όταν προσπαθώ να είμαι υγιής, αυτή είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, γιατί είναι ελαφριά, έχει πρωτεΐνη και είναι γεμάτη με Ω3 λιπαρά», έγραψε στη λεζάντα της παραπάνω φωτογραφίας. Η συνταγή της είναι απλή και θρεπτική, αλλά, όπως βλέπεις, διόλου βαρετή. Να πώς θα την φτιάξεις και εσύ:

Υλικά:
3 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο αβοκάντο
1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
500γρ. σολομό
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι Ιμαλαΐων και πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι

Dressing:
1/8 φλιτζανιού ξίδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι
2 κουτ. του γλυκού ταχίνι
1 κουτ. της σούπας σουσάμι
1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο

Διαδικασία:
-Περιχύνεις το χυμό του λεμονιού πάνω από το σολομό, αλατοπιπερώνεις και τον αφήνεις να μαριναριστεί για 10 λεπτά.
-Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνεις το σολομό και από τις δύο πλευρές.
-Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις το σολωμό, κομμένο σε μικρά κυβάκια, το αβοκάντο και αλατοπιπερώνεις.
-Ανακατεύεις όλα τα υλικά του dressing και ύστερα το προσθέτεις στη σαλάτα.
-Ανακατεύεις πολύ καλά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr