Με την προσωπικότητα και την ομορφιά της κατάφερε να κάνει σύζυγο και νοικοκύρη τον απόλυτο περιζήτητο εργένη, Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο λόγος βέβαια για την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, η οποία αν και δικηγόρος, διαθέτει το στυλ αλλά και τις αναλογίες μοντέλου. Αν και γενικά αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, αποκάλυψε σε συνέντευξή της το πρόγραμμα διατροφής της και όπως είναι φυσικό, κρατήσαμε σημειώσεις!

-1958467-1477869995.640x0c

Σε γενικές γραμμές, ακολουθεί τη μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές ότι αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές του πλανήτη. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι μια διατροφή πλούσια σε “καλά λιπαρά”, όπως η μεσογειακή είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο αδυνάτισμα απ’ ό,τι κάποια που περιορίζει τις θερμίδες και τα λιπαρά.

38e9294800000578-0-image-a-1_1475143138643

Το πρωινό της διόλου συνηθισμένο δεν είναι, αφού επιλέγει σούπα με φύκια και ένα βραστό αβγό. Υγιεινό δεν λέμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το λιγουρευόμαστε κιόλας! Το μεσημεριανό της είναι πλούσιο και θρεπτικό και περιλαμβάνει κάποιο ψάρι, ρεβίθια, βραστά βιολογικά λαχανικά και κρακεράκια. Για το βράδυ επιλέγει πάλι κάποιο είδος ψαριού. Μερικά από τα αγαπημένα της είναι ο σολομός, το σκουμπρί και ο ξιφίας. Τα τρόφιμα τα οποία αποφεύγει πάση θυσία είναι τα συσκευασμένα και τα κονσερβοποιημένα, καθώς, όπως υποστηρίζει, επιβραδύνουν το μεταβολισμό της, ενώ συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού.

amal20n-1-web

Την ίδια διατροφή ακολουθούσε και αφού έφερε τα πανέμορφα δίδυμά της στον κόσμο, προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης. Φρόντιζε σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει τα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν άδειες θερμίδες, όπως τα γλυκά και αλμυρά συσκευασμένα σνακ και αυτό γιατί πιστεύει ότι όσο το σώμα δέχεται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τόσο θα αποκτά δύναμη και ενέργεια. Επίσης, όπως υποστήριξε η ίδια, δυο άλλοι πολύ σημαντικοί και απρόσμενοι παράγοντες τη βοήθησαν να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ήταν ο θηλασμός και το παιχνίδι με τα παιδιά!