Eίναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως η  Ελένη Μενεγάκη λατρεύει το καλό φαγητό. Μάλιστα, πολύ συχνά μέσω της εκπομπής της αναφέρεται στις προτιμήσεις της αποκαλύπτοντας ανάμεσα στα άλλα και ποιο μπαχαρικό έχει «αγαπήσει». Πρόσφατα με αφορμή το φαγητό που έφτιαχνε ο Πέτρος Συρίγος,« Casarecce με κοτόπουλο, πιπεριές και κάρι», η Ελένη είπε πως βάζει συνέχεια τζίντζερ στα φαγητά της αλλά και στο τσάι της!

Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς το τρώμε συχνά το τζίντζερ και μου άρεσε αυτό που έδειξες. Για να σου πω την αλήθεια επειδή το τρώμε, το βάζουμε στο φαγητό, φτιάχνουμε και τσαγάκι, μας αρέσει πολύ». Στη συνέχεια, ο Συρίγος έδειξε πως μπορεί να καθαριστεί ένα τζίντζερ με κουταλάκι με την παρουσιάστρια να επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο δεν πετάς το μισό όπως συνήθως γίνεται αν το καθαρίσεις με μαχαίρι.

Το τζίντζερ πέρα από χαρακτηριστική γεύση και πάμπολλες βιταμίνες χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην ιατρική παράδοση της Ασίας ως φάρμακο για τη ναυτία, το κρυολόγημα, τον εμετό και τη δυσπεψία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elenimenegaki on

Πέρα από τα παραπάνω βέβαια, το τζίντζερ αποδεικνύεται αποτελεσματικό και στην τόνωση του οργανισμού, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στη μείωση της χοληστερίνης και τη ρύθμιση του σακχάρου. Επιπλέον, απαλύνει τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και του στομαχόπονου, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιμικροβιακή δράση.

Στη μαγειρική, υπενθυμίζουμε πως μπαίνει σε μαρινάδες για κρέας, πάει πολύ σε κοτόπουλο και χοιρινό, ενώ λίγο τριμμένο τζίντζερ μέσα στα μπιφτέκια και τα γιουβαρλάκια, ειδικά αν πρόκειται για κιμά από πουλερικά, δίνει ξεχωριστή νοστιμιά. Τζίντζερ μπορείς να προσθέσεις και σε σάλτσες για μια ιδιαίτερη νότα σε λαδερά, κοκκινιστά και λεμονάτα κατσαρόλας, αλλά και στις βελουτέ σούπες, όπως η καροτόσουπα και η κολοκυθόσουπα. Στις σαλάτες μπορείς είτε να βάλεις τζίντζερ στο dressing είτε και να ψιλοκόψεις ή να τρίψεις λίγο μέσα.

Σού δίνουμε και τις απολαυστικές μας συνταγές με τζίντζερ για να το δοκιμάσεις και πρακτικά στην κουζίνα.
Αρωματική κοτόσουπα με καρότα και τζίντζερ

Κριθαρότο με γαρίδες και τζίντζερ

Ροβίτσα με κουρκουμά και τζίντζερ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr