Σαν γνήσια πριγκίπισσα της Disney (ας μην ξεχνάμε ότι είχε χαρίσει τη φωνή της στην πριγκίπισσα Άννα του Frozen), η Κρίστεν Μπελ έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή της για τις υπόλοιπες «συναδέλφισσές» της. Έτσι σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Parents, εξέφρασε τους… προβληματισμούς της για την αλλόκοτη -κατά την ίδια- συμπεριφορά της Χιονάτης!

Όπως δήλωσε, θεωρεί πολύ σημαντικό να αξιοποιεί την ώρα που διαβάζει παραμύθια στα παιδιά της, για να τους διδάξει ορισμένα μαθήματα. «Κάθε φορά που κλείνουμε το βιβλίο της Χιονάτης, κοιτάζω τα κορίτσια μου και ρωτάω ‘Δεν πιστεύετε ότι είναι περίεργο πως η Χιονάτη δεν ρώτησε την γριά μάγισσα γιατί έπρεπε να φάει το μήλο; Ή από πού πήρε το μήλο; Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ φαγητό από έναν ξένο, εσείς;’ Και τα παιδιά μου λένε ‘Όχι!’ Και λέω ‘Εντάξει, κάνω κάτι σωστά!’.

Το μήλο δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα της ηθοποιού. Είχε τις αντιρρήσεις της και με τη συμπεριφορά του πρίγκιπα. «Δεν πιστεύετε ότι είναι περίεργο που ο πρίγκιπας φιλά την Χιονάτη χωρίς την άδειά της;», ρωτά την 5χρονη και την 3χρονη κόρη της. «Γιατί δεν μπορείς να φιλήσεις κάποιον αν κοιμάται», εξηγεί.

Παρά τους προβληματισμούς της σχετικά με τα μηνύματα που περνούν τα παιδικά παραμύθια, δεν θα σταματήσει να τα διαβάζει στις κόρες της. «Βλέπω το μυαλό του παιδιού μου σαν ένα πεινασμένο στομάχι. Πρέπει να το ταΐζω κάθε μέρα. Ακόμα και αν βιάζομαι, πρέπει να ταΐσω τα μυαλά τους ακριβώς όπως ταΐζω τα στομαχάκια τους», εξηγεί.